Trend-ul Cafelei cu Alimente Vindecătoare

Pentru cei care își încep ziua cu o ceașcă de cafea, sau pentru cei care, pur și simplu, își doresc să schimbe gustul monoton al licorii de dimineață, există întotdeauna variante sănătoase, accesibile, care pot  încânta papilele gustative și care le pot răsfăța cu o nouă savoare în fiecare zi.

Cafeaua cu nucșoară stimulează digestia

Dacă până acum obișnuita rețetă de cafea cuprindea zahăr și în unele cazuri, lapte sau frișcă, o nouă tendință pare să cucerească iubitorii cafelei de dimineață. Este vorba despre nucșoară, considerată un real aliment vindecător.

Aroma sa fină și gustul dulce-iute fac din nucșoară un ingredient ce completează savoarea cafelei și care oferă beneficii importante pentru sănătate.

Nucșoara este ideală în stările gripale, datorită proprietăţii de a crește temperatura corpului, constituind, totodată, un eficient stimulent nervos. Pe lângă efectele analgezice, condimentul stimulează digestia, iar administrat în doze mai generoase, se poate transforma într-un calmant general.

Efectul antiinflamator al nucșoarei acționează benefic în bolile reumatismale. Pe lângă afecțiunile pulmonare, aceasta a prezentat rezultate pozitive în reglarea tranzitului intestinal și combaterea mirosului neplăcut al gurii.

Cafeaua cu scorțișoară menține creierul în formă

O jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi menține creierul în formă și poate face adevărate minuni pentru sănătate. Fiind unul dintre condimentele cu cel mai mare număr de antioxidanți, scorțișoara ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reglarea funcționării sistemului nervos, stimularea imunității, îmbunătățirea memoriei și funcției cognitive, precum și la și reducerea inflamațiilor.

Folosită cu regularitate, scorțișoara ajută în secreția bilei, datorită combinației de calciu și fier, prevenind astfel afectarea celulelor colonului, care ar putea încuraja apariția cancerului de colon.

Mai mult decât atât, fibrele din condiment combat constipația și ameliorează simptomele de sindrom de intestin iritabil.

cafea

Cafea cu Scortisoara

Cafeaua cu ulei de cocos oferă energie

Uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul, îmbunătățește funcțiile glandei tiroide și crește nivelul de energie al organismului. Astfel, organismul scapă mai rapid de grăsimea nedorită, mărindu-și masa musculară.

Pe lângă împiedicare depunerilor de grăsime, uleiul de cocos adăugat în cafea, în mod regulat, îmbunătățește digestia, asigurând porția de energie necesară pentru întreaga zi.

Cafeaua cu cacao influențează optimismul

Flavanolii, compușii antioxidanți din cacao, contribuie la îmbunătățirea memoriei, iar conform studiilor, aceștia reduc riscul apariției demenței.

Cacaua adăugată în cafea îmbunătățește fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria. Persoanele vârstnice își pot îmbunătăți, de asemenea, memoria, consumând cafea cu cacao, conform unui studiu publicat în jurnalul Nature Neuroscience.

Cafeaua cu unt și ulei de palmier ajută la slăbit

Este ultima tendință în ceea ce privește servirea unei cești de cafea. Combinația de unt și ulei de palmier (sau de cocos) folosită în cafea se bucură de un mare succes în Statele Unite ale Americii. Inventatorul rețetei este nimeni altul decât Dave Asprey, un antreprenor care a întâlnit aceasta metodă de preparare a cafelei într-o călătorie a sa în Tibet.

Cafeaua cremoasă, despre care se spune că este cea mai sățioasă și energizantă, se poate prepara prin adăugarea a 80 de gr. de unt nesărat și biologic, provenit de la animale hrănite cu iarbă, 15 ml ulei de palmier sau cocos și sirop de agave în 500 ml cafea preparată. Toate aceste ingrediente se mixează, iar la urmă se îndulcește cu siropul.

Rețeta promite energia necesară pe parcursul întregii zile, ajutând la menținerea senzației de sațietate pe o bună perioadă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *