Trei cure ENERGIZANTE şi DETOXIFIANTE, care ne readuc energia şi pofta de viaţă

Pentru recăpătarea echilibrului şi optismului, putem apela la remedii energizante naturale.

Remediile naturale energizante alungă stările depresiv – anxioase, oboseala cronică, ajutând la recăpătarea echilibrului, energiei şi optimismului – factori esenţiali pentru o sănătate de fier.

Pentru aceasta, putem apela oricând la remedii din farmacia naturii, mult mai eficiente decât medicametele de sinteză.

Cura cu oţet de mere şi miere

Oţetul de mere stimulează procesul de eliminare din organism, în special tranzitul intestinal, activând anumite lanţuri metabolice care favorizează slăbitul. Acidul acetic şi biosubstanțele pe care oţetul de mere le conţine absorb grăsimea depusă în celule şi o transportă mai departe spre ardere, iar pectinele combat bacteriile şi inflamațiile intestinale, care duc la depunerea grăsimilor. Cura cu oţet de mere şi miere detoxifică organismul, arde grăsimile, stimulează digestia, taie senzaţia de foame, însă oferă energia necesară organismului pentru a funcţiona în parametri optimi.

♣ Se bea în fiecare dimineaţă, la trezire, pe stomacul gol, un pahar de apă călduţă în care au fost dizolvate 2 linguriţe de oţet de mere. Pe parcursul zilei, după fiecare masă, se bea o jumătate de pahar de apă în s-a adăugat 1 linguriţă de oţet de mere şi 2 linguriţe de miere. Cura se urmează maximum 7 zile la rând şi poate fi reluată după o pauză de alte 7 zile.

Cocktail de fructe uscate, macerate la rece

Această cură este recomandată astenicilor, persoanelor supraponderale cu ţesut adipos în exces, persoanelor cu probleme cardiace şi vasculare. O ceaşcă din acest elixir face trezirea de dimineaţă mai plăcută, împrospătează organismul şi dă o stare de vioiciune.

smochine

Fructele uscate, sursa de energie

Ingrediente

fructe de cătină; măceşe; coacăze roşii; coacăze negre; stafide; fructe de păducel; smochine; curmale  – toate uscate şi tăiate cât mai mărunt

Mod de preparare

Fructele se mărunţesc cât mai fin cu ajutorul unei râşnițe de cafea sau prin tăiere cu cuţitul. O lingură din acest amestec se adaugă într-o cană cu apă şi se lasă la macerat timp de 8 ore, de seara până dimineaţa.

Administrare

Maceratul se consumă dimineaţa, adăugând o linguriţă de miere. La sfârşit, se consumă şi pasta de pe fundul cănii. Preparatul se consumă ȋn fiecare dimineaţă, pe o perioadă de cel puţin 21 de zile. Eventual, după o jumătate de oră, se pot consuma fructe proaspete sau sucuri din fructe naturale.

Cura cu lăptişor de matcă

Lăptişorul de matcă, un produs al stupului, este printre cele mai puternice energizante naturale cunoscute. Ajută la recăpătarea capacităţii de muncă, la îmbunătăţirea unor funcţii cognitive (atenţia, capacitatea de concentrare, memoria), la normalizarea somnului, combate anemia, ajută la depăşirea stărilor de inerţie şi de apatie, influenţând puternic activitatea psihică.

Are efecte stimulative şi energizante, iar sub acţiunea sa, scoarţa cerebrală începe din nou să secrete şi să elibereze, în cantităţi suficiente, în organism, neurotransmițătorii care induc stări de optimism şi tonus psiho – mental. Se asociază foarte bine cu curele de reîntinerire, datorită efectelor sale rapide. Cura cu lăptişor de matcă este indicată tuturor celor care doresc să îşi recapete energia şi buna – dispoziţie.

♣ Se iau zilnic 2 mg. de lăptişor de matcă, în cure de 30 de zile, urmate de o pauză de 1 – 2 săptămâni.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *