Trataţi OSTEOPOROZA cu cele mai bune PLANTE

Osteoporoza, numită şi ‘’boala oaselor fragile’’, este o afecţiune a oselor, manifestată uneori cu dureri şi îngreunarea deplasării, dar şi cu mare risc de producere a fracturilor.

Osteoporoza determină o pierdere accentuată de masă osoasă, de până la 30-40%. După vârstă\a de 35 de ani, procesul de înlocuire a celulelor moarte este încetinit, iar oasele afectate de osteoporoză devin mai poroase, rupându-se mult mai uşor.

Boala evoluează timp îndelungat silenţios, fără semne clinice, debutând prin apariţia complicaţiilor:

  • fracturi (cele mai frecvente: încheietura mâinii, vertebre/tasări, şold) asociate cu dureri cronice;
  • deformități şi impotenţă funcţională (anchilozări).

Aceasta duce la reducerea semnificativă a calităţii vieţii pacienţilor.

Ca remedii naturiste complementare de tratarea a osteoporozei, se recomandă:

Pulbere de coada-calului

Coada–calului este o plantă medicinală care conţine un tip de silicat ce se converteşte foarte uşor în calciu, în ficat, reprezentând unul dintre cei mai eficienţi nutrienţi pentru reconstruirea oaselor şi refacerea rezervelor de calciu. Cercetările au demonstrat că oasele fracturate se sudează de două ori mai rapid, atunci când se administrează această plantă.

♣ Se ia 1 linguriţă de pulbere de coada-calului (sublingual, 5 minute, apoi se înghite cu apă), de 3 ori pe zi, în cură de 21 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, se mai poate urma o cură.

Germeni de grâu

În timpul germinației, prin procese de transmutaţie biologică, se dublează cantitatea de fosfor şi calciu, iar cea de magneziu se triplează. Grâul încolţit este, de asemenea, bogat în vitamine,  săruri minerale, enzime şi toţi aminoacizii esenţiali, favorizând consolidarea oaselor.

♣ Se iau câte 3-4 linguri de grâu încolţit, pe o perioadă de 2-3 săptămâni.

♣ Grâul încolţit poate fi consumat şi sub formă de lapte vegetal: 3 liguri de grâu încolţit date prin maşina de tocat, 1 lingură de nucă mărunţită, 1-2 liguri de miere, ½ măr sau banană, 1 cană de apă caldă se pun în blender şi se mixează bine.

Tinctură de lemn-dulce

Lemnul dulce este o plantă foarte bogată în estrogeni naturali, substanţe hormonale care, la femei, favorizează asimilarea calciului şi menţinerea densităţii osoase normale. În timpul tratamentului, se adoptă o alimentaţie vegetariană, cu multe crudităţi.

lemn-dulce

Lemnul-dulce mentine densitatea osoasa normala

♣ Se administrează câte 1 linguriţă de tinctură de lemn-dulce, diluată în jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni, urmate de o pauză de 2 săptămâni.

Extract glicerohidroalcoolic din mlădiţe de merişor (Vaccinium vites idaea)

Favorizează absorbţia intestinală a calciului.

♣ Se administrează 50 de picături, dimineaţa, în cure de 2-3 luni.

Extract glicerohidroalcoolic din mlădiţe de sequoia (Seqaoia giganiea)

Combate fenomenul de îmbătrânire generală şi stimulează acţiunea osteoblastelor.

♣ Se administrează 50 de picături, seara, în cure de 2-3 luni.

Extract glicerohidroalcoolic din mlădiţe de Mur (Rubus fructicosus)

Consolidează ţesutul osos.

♣ Se administrează 50 de picături, la prânz, timp de 2-3 luni.

Baie de soare

Pentru tratarea osteoporozei este necesară vitamina D, al cărei rol constă în creşterea absorbţiei calciului la nivelul intestinului, reducerea eliminării calciului prin urină şi fixarea lui în oase.

Pentru aceasta, este suficientă o expunere la soare a feței şi braţelor pentru cel puţin 15 minute, de 3-4 ori/săptămână.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *