Tratamentul ieftin cu foi de VARZĂ cu care o pacientă s-a vindecat de ARTERITĂ OBLITERANTĂ și varice

Arterita obliterantă este o afecțiune arterială periferică ce se manifestă prin îngustarea progresivă a arterelor din zona membrelor inferioare.

Este împiedicată astfel circulația sângelui spre țesuturile perfuzate (ischemie), provocând în timp necrozarea țesuturilor respective.

Blocarea circulației produce dureri intense, însoțite de claudicatii intermitente (crampe musculare) în zona gambelor, pulpelor, coapselor sau a feselor.

Se favorizează, totodată, apariția ulcerațiilor, a infecțiilor și a gangrenei.

Tratament salvator cu frunze de varză

Tratamentul cu varză a fost folosit cu succes de o pacientă care avea piciorul înnegrit până la gleznă și chiar deasupra gleznei, varice și tromboflebită.

Tratamentul constă în aplicății cu foi de varză. Este foarte simplu și nu costă mai nimic. După 1 lună, tegumentele au revenit la culoarea normală, iar varicele s-au retras aproape complet.

Cum a procedat pacienta

– Se cumpără de la piață o varză ceva mai mare, cu frunzele mai verzi. Se deprind 3-4 foi, se taie nervurile groase, iar foile se strivesc cu ajutorul unui sucitor de lemn sau cu ajutorul unei sticle, ca să iasă sucul din ele.

– Se aplică cu partea umedă de suc pe zona bolnavă, unele peste altele, se acoperă cu o bucată de pânză de bumbac și se fixează cu o legătură care să nu strângă piciorul.

– Se mențin toată noaptea, iar în cazul în care apar iritații se îndepărtează, se spală zona cu infuzie de gălbenele și coada-calului în părți egale, apoi se unge zona cu alifie de gălbenele în strat de grosimea muchiei de cuțit, procedând la fel și cu foile de varză: se aplică deasupra stratului de alifie o bucată de pânză și se fixează bine, fără a strânge legătura.

– Peste noapte, se aplică alte foi de varză, în același fel, dacă iritația tegumentară s-a redus.

– După acest interval, se aruncă frunzele întrebuințate, iar în nopțile următoare se aplică altele.

– În timpul zilei ar fi bine să se bea infuzie de filimică și coada-calului în amestec (1 linguriță cu vârf opărită în 250 ml. apă).

– De asemenea, se beau, zilnic, 1-2 pahare de zeamă de varză proaspătă.

– Acest tratament trebuie urmat timp de 1 lună, iar la nevoie, după o scurtă pauză, poate fi repetat.

 

 

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *