Tratamentul care ameliorează rapid și chiar elimină ECZEMELE ALERGICE

Multe dintre afecțiunile dermatologice atacă mai ales în perioada de trecere de la primăvară la vară.

Eczemele alergice sunt declanșate de sutele de substanțe cu potențial alergen cu care intrăm în contact.

Polenul risipit în aer, praful urban ridicat în atmosferă și care se lipește de piele, detergenții din haine și din cosmetice – toate pot produce eczeme alergice.

Pentru alergiile cutanate există tratamente naturale care să le amelioreze rapid și chiar să le elimine.

Panseluța sălbatică (Viola tricolor)

Cunoscută și sub numele de trei-frați-pătați, panseluța sălbatică contribuie la detoxifierea organismului și la reglarea reacțiilor sistemului imunitar.

Efectele sale în majoritatea formelor de alergie sunt miraculoase.

Planta reglează reacția imună, ajutând celulele care păzesc organismul să discearnă mult mai corect între amenințările reale și alergeni.

Totodată, catalizează eliminarea toxinelor și substanțelor în exces din organism, ajutând astfel la îmbunătățirea și reglarea imunității pe ansamblu, dar și la diminuarea inflamațiilor din corp.

  • Se folosesc părțile aeriene înflorite, administrate sub formă de extract uscat (câte 1,2 g pe zi) sau sub formă de pulbere obținută din plantă uscată (9 g pe zi).

Cura durează 60 de zile, urmată de 2-3 săptămâni de pauză, după care se poate relua.

Suplimentar, se aplică pe zona afectată o cataplasmă cu flori de muşeţel:

Mușețel (Matricaria chamomilla)

Zonele înroșite, unde apar mâncărimi și usturime, reacționează foarte bine la efectul antiinflamator, antihistaminic și calmant al muşețelului.

Pe zona afectată se pun comprese cu un ceai preparat astfel:

– 4 lingurițe de flori uscate se lasă să strea în jumătate de cană de apă călduță timp de 3-4 ore, după care se filtrează;

– maceratul se lasă deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opărește cu încă o jumătate de cană de apă clocotită și se lasă să se răcească până ajunge la temperatura camerei;

– se filtrează infuzia astfel obținută si se combină cu maceratul pus deoparte, obținându-se aproximativ 1 cană de ceai.

Aplicația durează 20-30 de minute. Calmează senzația de usturime și mâncărime, reglează procesele trofice la nivelul pielii, calmează reacția imunitară (inhibă histamina).

Precauții, contraindicații

Foarte rar se poate produce alergie la panseluță. Din acest motiv, administrarea panseluţei sălbatice va începe cu doze foarte mici, în primele trei zile, pentru a testa posibile simptome specifice alergiei.

Panseluţa sălbatică este un puternic diuretic şi detoxifiant, motiv pentru care, pe timpul curei cu această plantă, se vor bea minimum 1,5 litri de apă pe zi.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *