Tratamente naturiste

Tratamente miraculoase pentru TEN: măşti cu PEPENE ROŞU şi GALBEN

Atât pepenele roşu, cât şi cel galben conţin o adevărată comoară de enzime şi vitamine cu efect excepţional asupra pielii.

Tratamentele cu miez de pepene roşu sau galben ţin ridurile departe, făcând pielea mai tânără şi mai frumoasă.

Exfoliant cu pepene roşu

Se amestecă 2 linguri de tărâţe de grâu sau de ovăz cu 1 lingură de sare grunjoasă şi 2 linguri de suc proaspăt de pepene verde.

Pasta rezultată se întinde pe faţă şi se masează cu mişcări circulare usare, timp de câteva minute. Se clăteşte cu apă rece. Tratamentul lasă pielea curată, fină şi suplă.

Tonic facial cu pepene roşu

Se amestecă o jumătate de ceaşcă de suc proaspăt de pepene verde cu o jumătate de ceaşcă de ceai concentrat de busuioc şi 2 linguri de oţet de mere de bună calitate.

Cu acest tonic facial se loţionează tenul proaspăt spălat, prin mişcări uşoare, circulare. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute şi se clăteşte cu apă rece. Lotiunea se poate păstra cel mult 3 zile la frigider.

Mască cu pepene roşu şi iaurt

Se amestecă 1 ceaşcă de pepene mărunţit cu 1 lingură de iaurt.

Se aplică masca pe faţă şi după 10 minute, se clăteşte cu apă călduţă. Tratamentul este indicat îndeosebi pentru pielea ternă. Licopenul şi vitamina A din pepene ajută pielea să-şi recapete strălucirea naturală.

Tratamentele cu pepene rosu si galben hidrateaza si hranesc pielea

Mască cu pepene galben, iaurt şi miere

Se amestecă 2 linguri de piure de pepene galben cu 1 lingură de miere şi 1 lingură de iaurt.

Pasta se întinde pe faţă cu degetele şi se lasă să acţioneze 30 de minute. Se clăteşte cu apă călduţă. Se potriveşte oricărui tip de piele, având efect de hrănire şi regenerare. Tratamentul  lasă pielea suplă şi catifelată.

Mască cu pepene galben şi albuş

Un albuş de ou bătut spumă se amestecă cu 2 linguri de pepene galben transformat în piure.

Pasta se întinde pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi  se îndepărtează cu apă călduţă. Este o mască hidratantă, energizantă, care curăță şi închide porii. Este potrivită mai ales tenului gras şi celui mixt.

Masaj cu penene galben, pentru ten ofilit sau uscat

Se face masaj uşor cu suc proaspăt sau se aplică felii subţiri de pepene galben pe faţă şi se ţin vreme de 15-20 de minute. Are efect hidratant şi reintineritor.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>