Tratamente naturiste

Tratamente la îndemână cu SARE, care ne pot fi oricând de ajutor

Utilizările sării nu se rezumă doar la asezonarea mâncărurilor.

Sarea grunjoasă sau sarea marină poate fi folosită cu succes și în anumite tratamente externe sau interne, ameliorând sau vindecând afecțiuni diverse.

Iată câteva leacuri de sănătate cu sare pe care este bine să le știm:

Constipație

• Înainte de masă, beți, în mod regulat, 1 pahar de apă rece cu ½ linguriță de sare dizolvată în ea.

• O altă metodă: dizolvați în 2/3 pahar de apă caldă 1 linguriță de sare, adăugați 1/3 pahar de lapte, și beți amestecul dimineața, înainte de masă. Dacă nu obțineți nici un efect, reluați procedura peste 2 ore.

Curățarea ficatului și a vezicii biliare

Într-un pahar de apă se adaugă 5 g de sare și 5 g de torțel (cuscută). Se lasă să fiarbă ntr-un pahar de apă timp de 2 minute și se strecoară. Se iau câte 3-4 linguri pe zi, timp de 2 săptămâni.

Dureri de mâini sau picioare

Contra durerilor de mâini sau picioare, întinderilor de ligament sau entorselor: înainte de a vă culca, faceți o baie fierbinte cu sare. La o jumătate de cadă cu apă fierbinte se adaugă 400 g sare grunjoasă.

Dacă inima este sănătoasă, puteți sta în baie 30-40 de minute pe zi. Durerile trec după 3 proceduri.

Sinuzită, guturai

Luați 1 pahar de sare, prăjiți-o în tigaie, inspirând aburii calzi. Apoi, puneți sarea într-un săculeț de pânză, înveliți-l în câteva șervețele și aplicați-l pe nas, în așa fel încât să nu frigă, dar să încălzească destul de tare.

Când simțiți că sarea s-a răcit, scoateți câte un șervețel. Deasupra săculețului puneți o pernă sau o basma groasă, caldă, pentru a se păstra cât mai multă căldură. După această procedură, înveliți capul cu o basma caldă și vă culcați.

Repetați zilnic procedeul, timp de 1-2 săptămâni. Astfel se tratează și guturaiul.

Reumatism, dureri în articulații

• Faceți frectii cu sare înmuiată în miere de albine sau apă.

• Faceți frectii cu următoarea soluție: 1 lingură de sare, 50 ml. suc de ridiche neagră, 100 ml. rachiu și 200 g miere de albine. După frecții, locul bolnav se învelește cu un material călduros.

Epuizarea sistemului nervos

Contra epuizării sistemului nervos, depresiei, scăderii puterii de muncă, ajută foarte bine frecțiile cu apă sărată: la ½ litri apă adăugați 1 linguriță de sare. Această procedură se face în fiecare dimineață.

Contraindicații la administrarea internă a sării

Aportul masiv de sare este contraindicat în cazurile de hipertensiune și tromboză gravă, precum și în fazele acute ale gastritei hiperacide și ale ulcerului gastroduodenal.

 

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>