Tratamente naturiste

Tratamente interne cu ULEI de COAJĂ de PORTOCALE

Uleiul volatil de coajă de portocale se obține doar pe cale industrială, prin distilare sau prin presare.

Se găseste în farmaciile și magazinele naturiste.

Este foarte important ca înainte de a-l administra intern să întrebați farmacistul dacă este pentru uz medicinal, deoarece există multe produse sintetice sau semi­sintetice cu miros identic cu cel al portocalei, care sunt folosite pentru aromatizări și sunt extrem de toxice.

Uleiul volatil de coajă de portocale are o foarte intensă acțiune asupra glandelor endocrine, asupra sistemului nervos și al celui imunitar.

Studiile realizate până în prezent arată că limonenul, principalul constituent al acestui ulei volatil, blochează chiar dezvoltarea tumorilor canceroase, fiind astfel o speranță în tratamentul bolii în stadii avansate.

Pritre utilizările terapeutice verificate ale uleiului de coajă de portocale merită amintite:

Insomnie

Uleiul de coajă de portocale nu are neapărat un efect somnifer puternic (uleiul de flori de portocal fiind mai eficient), însă contribuie la un somn odihnitor, cu vise plăcute, urmat de o stare de limpezire la trezire.

  • Se ingerează 3-6 picături de ulei de portocal amestecate cu 1 lingură de miere de tei, cu 30 de minute înainte de culcare.

Uleiul de portocale exrcita o actiune intensa asupra sistemului imunitar

Stres, hipertensiune

Tratamentul cu ulei de coajă de portocale are efecte reglatoare asupra activității sistemului nervos și cardiovascular.

  • Se iau câte 5 picături de ulei de portocal, de 3 ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă, timp de 45 de zile.

Răceală și gripă

Simpla inspirare a aromei de portocale mărește imunitatea, diminuează durerea de cap și senzația de vertij. S-a mai demonstrat că uleiul de portocal amplifică imunitatea și scurtează timpul de vindecare al virozelor.

  • Se administrează, zilnic, 3-4 pahare de suc proaspăt de portocale, în care se adaugă câte 1-2 picături de ulei volatil de portocal.

Depresie

Uleiul de coajă de portocale stimulează blând sistemul nervos central, inducând o stare de vioiciune, de tonus emoțional și mental.

  • Se iau câte 3 picături de ulei de portocal, într-o linguriță de miere, de 4 ori pe zi.

Uleiul de coajă de portocale se poate administra la nevoie, conform prospectului, sau se pot ține cure de 3-6 săptămâni, cu pauză de 2 săptămâni.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>