Tratamente de uz extern cu ROSTOPASCĂ, care dau rezultate foarte bune

Rostopasca (Chelidonium majus) ne ajută să luptăm cu un număr mare de boli.

Apreciată din plin de herborişti și alchimiști, rostopasca este un veritabil combinat chimic, care sintetizează nu mai puțin de 12 alcaloizi cu virtuți vindecătoare de excepție.

Tratamentele externe cu rostopască pot fi de mare ajutor în afecțiuni precum:

Răni, lovituri

Peste 2 linguri de rostopască și 1 lingură de pelin se toarnă  400 ml. apă fierbinte. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de o oră, apoi se strecoară.

Se ia un șervețel din in sau bumbac și se imbibă cu infuzie, se stoarce puțin și se aplică pe locul bolnav. Se leagă cu un pansament elastic.

Periostită dentară

Se opăresc 2 lingurițe de rostopască, 1 linguriță de salvie și 1/2 linguriță scoartă de stejar, cu 300 ml. de apă. Se mai ține pe foc mic ȋncă 7 minute, acoperit cu capac. Se infuzează o oră, după care se filtrează.

Ceaiul se folosește cald, pentru clătirea cavității bucale.

Tuse convulsivă

Se pun 3-4 linguri de rostopască în jumătate de litru de apă și se lasă la macerat vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Lichidul rezultat se păstrează, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte.

Cu această infuzie (are efect calmant foarte eficient) se fac 4-6 gargare pe zi.

Faringită, laringită, infecții în gât în general

Într-un pahar de infuzie de rostopască (preparată după rețeta de mai sus) se adaugă 1 linguriță de sare marină.

 Cu acest preparat se face gargară – 3 reprize pe zi, a câte 3 minute fiecare. Are efecte antibiotice și antivirale extrem de puternice, eliminând rapid infecțiile de la nivelul gâtului.

Eczeme infecțioase

O mână de frunze mărunțite de rostopască se lasă să se înmoaie în apă caldă (40-50 grade Celsius), timp de 1-2 ore.

Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acționeze vreme de 1 oră. Tratamentul se face vreme de 3-4 săptămâni. Are efecte excelente mai ales dacă, după aplicația cu rostopască, se spală zona tratată cu tinctură de propolis nediluată.

Hepatită virală

Fitoterapeutul francez Maurice Messegue a tratat foarte eficient hepatita virală, cu rostopască:

În fiecare seară, se fac băi de mâini și de picioare cu apă fierbinte, în care se pun 1-2 litri de infuzie de rostopască preparată după rețeta prezentată mai sus.

Se ține fiecare membru timp de 15 minute în baie, apoi se tamponează ușor cu un prosop – nu se clăteşte și nu se șterge.

Acesta este un tratament blând și eficient, prin care principiile active ale plantei sunt preluate de către circulația sanguină  periferică şi sunt transportate ȋn ficat, unde își exercită acțiunea terapeutică.

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *