Tratamente cu FRUCTE de IARNĂ pentru un TEN mai curat, sănătos și strălucitor

Sub infuența frigului, secreția de sebum se diminuează, iar filmul hidrolipidic care protejează epiderma se alterează.

Pielea deshidratată își pierde suplețea, uscăciunea o predispune la fisuri.

Fructele de sezon nu sunt un răsfăț doar pentru papilele gustative, ci și pentru piele. Ele pot fi folosite pe post de ingrediente cosmetice.

Lămâie

Grație acidului citric, lămâia are proprietăți dezinfectante și e (strânge pielea), catifelează, tonifică și elimină excesul de sebum.

• Pentru o exfoliere delicată, se freacă pielea cu partea albă a unei coji proaspete de lămâie (sau portocală, grapefruit, mandarină) și se lasă să acționeze timp de câteva minute, înainte de clătire.

• În cazul tenului gras, se aplică suc de lămâie pe zonele grase ale feței, preferabil seara, înainte de culcare.

Portocală

Este bogată în acid citric și vitamina C, un puternic antioxidant care favorizează producerea colagenului, indispensabil menținerii fermității şi elasticității pielii.

  • Se amestecă 1 linguriță de iaurt cu 1 linguriță suc de portocale. Se aplică mixtura pe față și se clăteşte cu apă călduță, după 5 minute.

Banană

Hrănește și hidratează pielea, o revigorează, îi redă elasticitatea și finețea, curăță porii deschiși.

  • Se zdrobește 1 banană și se amestecă cu 1 linguriță de fulgi de ovăz și 1 linguriță de smântână. Se aplică mixtura pe pielea curată, se lasă să acționeze timp de 15 minute. Se clăteşte cu lapte, apoi cu apă.

Kiwi

Hidratează, curăță în profunzime și ajută pielea să se apere împotriva frigului și agresiunilor exterioare.

  • Se amestecă bine 1 lingură de pulpă de kiwi bine zdrobită, 10 picături ulei de măsline și 1 gălbenuș. Se aplică pasta pe față, iar după 5 minute se clăteşte cu apă rece și se aplică o cremă hidratantă.

Ananas

Grăbește vindecarea leziunilor, inclusiv acneea, și ajută la îndepărtarea celulelor moarte.

• Se freacă ușor tenul cu o felie de ananas proaspăt, pentru îndepărtarea peliculei grase de pe epidermă, de 3 ori pe săptămână.

• O mască exfoliantă excelentă: se amestecă, într-un blender, 4 felii de ananas curățate de coajă  și 3 linguri ulei de măsline; se întinde mixtura pe față și gât, prin masaj ușor; după 15 minute, se clăteşte cu apă călduță; masca se aplică o singură dată pe săptămână.

Grapefruit

Tenul devine mai curat, mai strălucitor și pielea mai elastică.

  • Se taie o felie de grapefruit, se scot din ea eventualii sâmburi, iar apoi se masează cu pulpa fructului tenul curățat în prealabil cu puțină apă căldută. Se repetă operația în fiecare zi.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *