TRANDAFIRII ridică tonusul organismului – remedii care răsfață trupul și mintea

Importanța trandafirilor (Rosa centifolia, Rosa Damascena) ca plante medicinale a crescut semnificativ.

În medicina populară, petalele de trandafir sunt folosite în probleme stomacale, digestive, precum și pentru ȋntărirea organismului.

Petalele de trandafir se remarcă pentru efectul lor decongestionant, de relaxare a musculaturii și pentru combaterea problemelor de somn.

Remediile cu trandafiri pentru ridicarea tonusului organismului sunt extrem de apreciate. Se pot obține foarte ușor și acasă și sunt ideale pentru relaxarea trupului și a minții.

Baie cu infuzie de trandafir

  • Băile cu infuzie de trandafir sunt un remediu excelent pentru afecțiunile sistemului nervos, deoarece au efect de tonifiere, înlătură oboseala, anxietatea, ajută inima, curăță pielea. Pentru băi, se pot folosi și florile veștejite, din vază.

Într-un litru de apă clocotită se adaugă jumătate de pahar de petale de trandafir uscate. Se acoperă vasul timp de 20 minute, apoi se strecoară și tot conținutul se toarnă în cadă.

Dacă se adaugă și 4-5 linguri de suc de sfeclă, efectul terapeutic va crește considerabil. Pentru băi, puteți folosi florile veștejite, din vază.

Baie relaxantă cu ulei de trandafir

  • Baia cu ulei pur de trandafiri (se găsește în magazinele naturiste) este ideală pentru relaxarea trupului și a minții.

Se toarnă doar 2 picături de ulei pur de trandafiri în cada plină cu apă și se face baie, avându-se grijă ca ușa să fie închisă, pentru a menține aromele.

Duş antistres cu ulei de trandafir

  • Parfumul uleiului de trandafiri va alunga stresul și iritarea, aducând, în schimb, o stare de spirit mai bună.

Se spală bine corpul sub jetul dușului. Se pun 2 picături de ulei de trandafiri direct pe buretele de baie. Se masează apoi ușor tot corpul, avându-se grijă să se evite zonele sensibile.

Pernă pentru vise plăcute, cu ulei de trandafir

Se înmoaie o bucățică de vată în ulei de trandafiri și se pune în interiorul unei perne, cât mai adânc.

Macerat de trandafir, împotriva nervozității

2-3 linguri de petale de trandafir se pun la macerat de seara până dimineața într-o cană (250 ml) cu apă plată. Dimineața, lichidul se filtrează. Maceratul se folosește cât mai proaspăt sau se păstrează maximum 12 ore la frigider.

Se beau 2-3 căni pe zi, pe stomacul gol, îndulcite cu putină miere, în tratamentul nervozității, al diferitelor fobii, al frigidității și durerilor de cap.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>