Tinctura din Nalbă Tratează Bronşita, Bolile de Rinichi şi Afecțiuni ale Pielii

Tinctura din nalbă (Althaea officinalis) este recomandată în medicina naturistă pentru tratarea bronşitei, bolilor de rinichi, afecţiunilor gastrice, tusei, stomatitei şi iritaţiilor aparatului digestiv.

Atât rădăcina, frunzele, cât şi florile nalbei au acţiune antiinflamatorie, decongestivă, emolientă, expectorantă, antidiareică, antialgică şi imunomodulatoare.

Tinctură din nalbă pentru boli de rinichi, afecţiuni gastrice, bronşită

Efectul emolient al extractului de nalbă acţionează benefic asupra căilor respiratorii iritate. Totodată, tinctura din nalbă este recomandată pentru bolile de rinichi şi durerile provocate de afecţiunile gastrice.

Rolul antiinflamator puternic al preparatului este recomandat ca adjuvant în tratamentul bronşitei.

Ingrediente

30 gr. frunze, tulpină şi flori de nalbă, 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade

Mod de preparare

Plantele proaspete sau uscate se pun într-un borcan care se poate închide ermetic. Se adaugă peste ele alcoolul alimentar, se închide şi se lasă preparatul la macerat pe o perioadă de 10 zile, agitând în tot acest timp, de 3 – 4 ori pe zi.

Se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, pentru încă 6 zile. La final, preparatul se mai filtrează o dată, urmând ca tinctura rezultată să fie păstrată în sticluţe de culoare închisă.

Dozaj

Se iau 20 – 30 de picături dizolvate în apă, de 2 – 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, într-o cură de 2 sau 3 săptămâni, reluându-se la nevoie.

Tinctură din nalbă cu muşeţel şi flori de tei

Tinctura din nalbă combinată este recomandată împotriva bronşitei cronice, tusei, stomatitei, iritaţiilor aparatului digestiv.

Acţiunea antibacteriană a muşeţelului unită cu efectul calmant al teiului s-au dovedit un real ajutor pentru combaterea imunodeficienţei. Alături de nalbă, cele două plante medicinale se transformă într- un aliat de încredere pentru întregul organism, luptând eficient cu bacteriile şi microbii, alinând durerile în gât.

althaea-officinalis

Tinctura din Nalba, Indicata in Bronsita Cronica

Aşadar, secretul acestei tincturi combinate constă în cele trei plante:

♦ Nalba calmează organele iritate, graţie efectului său emolient

♦ Muşeţelul, un dezinfectant natural remarcabil

♦ Florile de tei, care fortifică sistemul nervos

Ingrediente

o lingură cu vârf de flori şi frunze de nalbă uscată (20 gr.)

2 linguriţe flori de muşeţel uscat (10gr.)

o linguriţă flori de tei, uscate şi mărunţite groscior (5 gr.)

200 ml. alcool alimentar de 70 de grade

Mod de preparare

Toate plantele se amestecă într-un recipient, se toarnă peste ele alcoolul, se închide ermetic şi se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând recipientul, în toată această perioadă, de 3 – 4 ori pe zi.

Se filtrează şi se pune la decantat, în frigider, pentru încă 6 zile, după care se mai filtrează o dată, urmând ca la final, tinctura obţinută să fie depozitată în sticluţe închise la culoare.

Dozaj

Este recomandată administrarea a 20 – 30 de picături, de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, într-o cură de 3 săptămâni.

Remediul combate cu succes bronşita cronică, tusea, stomatita, iritaţiile aparatului digestiv.

Unguent cu tinctură din nalbă

Tinctura din nalbă este utilizată şi la prepararea unui unguent util în tratarea cuperozei, precum şi a altor afecţiuni ale pielii, precum acnee (juvenilă) sau psoriazis.

Într-un recipient emailat se amestecă 100 ml. tinctură din nalba, 100 gr. lanolină anhidră (de la farmacie) şi 20 gr. vaselină. Se pun pe foc mic, se amestecă până la omogenizare. Se depozitează în recipiente mai mici şi se păstrează la frigider. Se aplică de 2 ori pe zi pe zonele cu probleme.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *