TINCTURĂ de USTUROI pentru HIPERTENSIUNE și ATEROSCLEROZĂ. Efectul se păstrează 3-5 ani!

Ateroscleroza este caracterizată prin întărirea și îngustarea arterelor, ca urmare a depunerii lipidelor în pereții vaselor sangvine sub forma unor plăci de aterom.

Ea poate cauza afecțiuni cardiovasculare, accident vascular cerebral, infarct miocardic, etc.

Usturoiul previne formarea plăcii de grăsime în artere și poate chiar să diminueze dimensiunea ateroamelor existente.

Pentru prevenirea aterosclerozei și încetinirea progresului bolii, medicina tradiţională chineză recomandă tinctura de usturoi, obținută după următoarea rețetă:

Tinctură de usturoi

Ingrediente

  • 350 g bulbi de usturoi
  • 200 ml alcool concentrat (70 grade)

Mod de preparare

Se pisează bulbii de usturoi și se amestecă cu alcoolul. Se închide recipientul cu capac și se lasă conținutul la macerat timp de 10 zile, în loc răcoros.

Se strecoară (filtrează) apoi tinctura, după care se lasă 3 zile la limpezire, prin decantare. Se păstrează în sticluţe brune, închise cu dop, la temperatură moderată.

Administrare

Tinctura se administrează prin picături, după următoarea schemă:

– se porneşte de la 1 picătură în dimineaţa primei zile şi se ajunge la maximum de 15 picături în seara zilei a 5-a, când se începe descreşterea numărului de picături;

– se continuă până în ziua a 10-a când se ajunge iar la 1 picătură;

– în ziua 11 se administrează doza de atac constituită din 25 picături (dimineaţa, prânz, seara);

– în ziua a 12-a se reia la fel ca în prima zi.

Tratamentul se face continuu, conform schemei, timp de câteva luni, până la terminarea tincturii. Cantităţile menţionate se iau cu 20-30 minute înainte de mese, în 50 ml lapte sau apă zaharată.

Efectul în boala hipertensivă şi ateroscleroză se păstrează pe o perioadă de 3-5 ani.

Cura cu căței de usturoi contra aterosclerozei

Prof. Dr. Constantin Pârvu este cunoscut drept cel mai mare cunoscător al plantelor de leac româneşti.

Autor al unor lucrări monumentale, dintre care cele mai cunoscute sunt ‘’Universul Plantelor’’ (lucrare premiată la Târgul Internaţional de Carte de la Paris) şi ‘’Enciclopedia Plantelor’’, în patru volume, prof. Pârvu recomandă următoarea cură cu usturoi în ateroscleroză:

  • Se iau 4-5 căţei de usturoi, se curăţă de pieliţe, se taie sub forma pastilelor de paracetamol şi se înghit cu 2 ore înainte de a mânca, şi cu 2 ore după ce s-a mâncat. Cura se ţine 15 zile da şi 15 zile nu.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>