Rețete naturiste, Tratamente naturiste

TINCTURĂ de MĂRUL – LUPULUI pentru uz extern (pentru răni, boli grave, greu vindecabile)

Tinctura de mărul-lupului (Aristolochia clematitis) are proprietăţi astringente, antiinflamatorii, antimicrobiene şi dezinfectante.

Se poate folosi cu succes în tratamentele externe pentru afecţiuni ale pielii, răni.

Tinctura se poate găsi în magazinele naturiste sau se poate prepara în casă, după următoarea reţetă:

Tinctură de mărul-lupului

Se adaugă 10 grame de iarbă uscată şi mărunţită groscior în 100 ml. alcool alimentar de minimum 70 de grade. Se închide recipientul cu capac, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 10 zile,agitându-se de 3-4 ori pe zi.

Se filtrează prin tifon, după care se lasă la decantat în frigider, timp de 6 zile, pentru limpezire. Se trece apoi uşor partea limpede într-un alt flacon, îndepărtându-se eventualul reziduu depus pe fundul vasului.

Dacă este necesar, se completează pentru a ajunge din nou la 100 ml. alcool alimentar.

Răni

Tinctura se poate folosi pentru tratarea rănilor (inclusiv de la intervenţii chirurgicale) care nu se închid:

  • Un tifon bine îmbibat cu tinctură de mărul-lupului se pune pe locul afectat vreme de 30 de minute, după care se îndepărtează compresa şi se lasă pielea să se zvânte cel puţin o jumătate de oră.

Tinctura de marul-lupului, adjuvant in boli grave

Răni purulente, greu vindecabile

În cazul rănilor purulente, greu vindecabile la degetele de la mâini şi de la picioare:

  • Se umple pe jumătate un păhărel îngust cu tinctură de mărul-lupului. În acest păhărel cu tinctură se înmoaie degetul afectat vreme de 20-30 de minute. În câteva zile infecţia se va retrage şi apoi va dispărea.

Există multe cazuri de pacienţi cărora trebuia să le fie amputat degetul şi l-au salvat ca prin minune doar cu acest tratament simplu.

Tinctură de Mărul Lupului – reţetă pentru boli grave

Frunze şi tulpini uscate de mărul-lupului se macină cu râşnița de cafea, până se obţine o pulbere.

Se pun 20 de linguri de pulbere proaspăt măcinată într-un litru de alcool de 50! (o jumătate de litru de alcool alimentar îndoit cu apă) sau într-un litru de rachiu natural.

Se lasă la macerat timp de 12-14 zile, agitându-se zilnic vasul de macerare. În final, se stoarce, se filtrează şi se toarnă în sticluţe mici, închise la culoare.

Se foloseşte pentru:

spălarea şi curăţarea locului afectat înainte de aplicarea extractului fluid în: cancerul de piele, contra infecţiilor pielii cu ciuperci, bacterii, viruşi;

compresele cu această tinctură sunt indicate contra cicatricelor inestetice, în ulcus cruris, infecţii şi abcese situate în profunzime.

gargară în cancerul laringian (cu atenţie însă, pentru a nu fi înghiţit): cu 2 linguriţe de tinctură diluate cu un sfert de apă se face gargară.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>