TINCTURĂ de GĂLBENELE pentru uz extern – grăbeşte vindecarea şi previne infecţiile

Dintre preparatele pe bază de gălbenele, tinctura are cele mai bune efecte pentru tratarea infecţiilor, inflamaţiilor şi a leziunilor pielii.

Tinctura de gălbenele are cele mai bune efecte pentru tratarea infecţiilor, inflamațiilor şi a leziunilor pielii, deoarece în aceste afecţiuni este nevoie de un preparat dezinfectant.

Totodată, substanţele antiseptice, cicatrizante şi antiinflamatoare prezente în gălbenele sunt cel mai bine extrase în alcool.

Tinctură de gălbenele – Reţetă

Într-un borcan se pun 20 de linguri de pulbere de flori de gălbenele, peste care se toarnă 2 căni (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade.

Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni, într-un loc călduros, după care se filtrează. Tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare. Termenul de valabilitate este de 2 ani de la data preparării.

Răni de gravitate mică şi medie

În aceste afecţiuni, tinctura de gălbenele stimulează cicatrizarea estetică, măreşte viteza de vindecare, prevenind infecţia.

Rana se spală bine cu tinctură de gălbenele, care se va aplica apoi sub formă de compresă, de 3 ori pe zi, câte jumătate de oră.

Contuzii (vânătăi)

Pentru grăbirea vindecării, pentru o contuzie mai puţin evidenţă şi mai puţin dureroasă:

În primele 36 de ore se pun comprese cu tinctură de gălbenele pe locul afectat, care se ţin cât mai mult timp posibil. În următoarele zile, se fac aplicaţii cu unguent de gălbenele (se găseşte şi ȋn farmacii sau magazine naturiste).

Ulcer varicos, răni care se vindecă greu

Pentru a preveni infecţia şi extinderea ulcerațiilor, se fac spălături şi se pun comprese cu tinctură de gălbenele.

Tinctura de galbenele mareste viteza de vindecare

Infecţii cu ciuperci parazite (boala piciorului de atlet, eczeme, etc.)

Se ţin comprese cu tinctură de gălbenele pe locul afectat, timp de 1 oră. Aplicaţia se face de două ori pe zi (după-amiază şi seară), până la vindecarea completă. La o aplicare îndelungată – de minimum 3 ore pe zi, timp de 2 săptămâni – tinctura de gălbenelele distruge majoritatea tipurilor de ciuperci parazite.

Intervenţii chirurgicale

O combinaţie de extracte de gălbenele şi de sunătoare, în proporţii egale, măreşte viteza de vindecare a operaţiilor, favorizând o cicatrizare estetică şi lipsită de complicaţii – rezultatul unui studiu făcut asupra femeilor care au avut naşteri prin operaţii de cezariană.

Se fac zilnic spălături şi se aplică comprese cu tinctură de gălbenele şi de sunătoare (combinate în proporţii egale), diluată cu apă distilată, în proporţia de 1:5.

Boli ale cavităţii bucale

Se face gargară după fiecare masă, folosind 1 linguriţă de tinctură de gălbenele la 1 ceaşcă de apă călduţă.

Urticarii, înţepături de insecte, alergii cutanate

Se fac tamponări locale cu tinctură de gălbenele – 1 linguriţă la 1 ceaşcă apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *