Tratamente naturiste

TINCTURĂ de ECHINACEA: proprietăţi, beneficii ale utilizării, tratamente

Tinctura de echinacea contribuie la funcţionarea în condiţii optime a sistemului imunitar la nivelul tuturor aparatelor şi sistemelor (respirator, urinar, digestiv, etc.).

Cea mai folosită specie a plantei este cu flori roşii (Echinacea purpurea), care este cel mai vândut stimulent imunitar de pe mapamond la ora actuală.

Tinctura de echinacea se găseşte în aproape toate farmaciile şi magazinele naturiste. Prepararea sa este mai dificilă, deoarece pulberea din plantă este mai greu de găsit.

Tinctură de echinacea – mod de administrare

  • Copii 3-6 ani: câte 10 – 20 picături diluate în 150 ml. apă sau ceai, sau într-o linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi,  între mese.
  • Copii 7-14 ani: câte 20 – 30 picături diluate în 150 ml. apă sau ceai, sau într-o linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi,  între mese.
  • Copii peste 14 ani şi adulţi: câte 30 – 40 de picături diluate în 150 ml. apă sau ceai, de 3 ori pe zi, între mese.

Se ţin cure de câte 1 lună, de 2-3 ori pe an.

Beneficii ale utilizării tincturii de echinacea

♣ ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar (imunostimulator);

♣ susţine apărarea organismului împotriva microorganismelor potenţial dăunătoare ce tind să invadeze tractul respirator, genito-urinar, sau pielea.

Tinctura de echinacea, un stimulent imunitar exceptional

Tratamente cu tinctură de echinacea

♣ Întărirea imunităţii: se ia 1 linguriţă de tinctură, de 3 ori pe zi, de preferinţă pe stomacul gol, în cură de 10-14 zile.

♣ Afecţiuni biliare, dureri sub arcul costal drept, greţuri şi vărsături: se administrează de 3-4 ori pe zi, 15-20 picături de tinctură în puţină apă, în cură de 3 săptămâni, cu 3 săptămâni pauză.

♣ Astm: se iau 20 picături de tinctură diluate în puţină apă, de 3-4 ori pe zi, în cură de 3 săptămâni, cu pauză de alte 3 săptămâni.

♣ Bronşite: se urmează acelaşi tratament ca la astm; este exclus fumatul activ sau chiar pasiv!.

♣ Inflamarea vezicii urinare: se administrează 30-50 picături de tinctură de echinacea diluate în puţină apă; durata tratamentului este de 3 săptămâni, cu 3 săptămâni pauză.

♣ Diaree şi enterite (inflamațiile mucoasei intestinului subţire): se iau 30-50 picături tinctură de echinacea în puţină apă sau ceai de echinacea, de 3-4 ori pe zi.

♣ Hemoroizi: se poate tampona locul cu o compresă sterilă pe care s-au pus 50-60 picături tinctură.

Contraindicaţii

Tinctura de echinacea este contraindicată în boli autoimune, înainte şi după transplantul de organe, copiilor sub 3 ani, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, femeilor însărcinate sau care alăptează. Tinctura nu se administrează timp de 1 lună după vaccinări.

loading...
Loading...