Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

TINCTURA de ECHINACEA – cel mai bun remediu pentru IMUNITATE și INFECȚII (administrare, contraindicații)

Echinaceea este una din plantele preferate pentru susținerea sistemului imunitar, îndeosebi în sezonul de răceli și gripe.

De altfel, este considerată unul din primele antibiotice și imunostimulatoare naturale din lume. Popularitatea ei a scăzut odată cu dezvoltarea antibioticelor sintetice, însă a crescut din nou după secolul 20.

Indienii americani tratau afecțiunile respiratorii, rănile și infecțiile cu echinaceea. Astăzi, este cel mai vândut remediu pentru răceală, gripă și viroze.

Studiile au arătat că reduce severitatea simptomelor și scurtează durata unei răceli cu 1-4 zile, dacă este luată la primele simptome. Rezultatele altor studii clinice au arătat că această plantă scade riscul de a contacta o răceală cu 58 de procente.

CEL MAI BUN REMEDIU CONTRA INFECȚIILOR

Acțiunea sa antibiotică se adresează mai multor tipuri de infecții:

– infecții respiratorii (sinuzită, rino-sinuzită, rinită alergică, traheo-bronșită, otită medie, ganglioni inflamați)
– infecții urinare (cistită)
– infecții genitale (herpes genital, candidoză genitală, anexită)
– infecții ale pielii (picior de atlet, virus herpes simplex, zona zoster)

Echinaceea ajută la combaterea infecțiilor prin efectul stimulator asupra celulelor albe de sânge. În realitate, planta stimulează toate mijloacele de apărare ale corpului împotriva microorganismelor și a altor invadatori, inclusiv a celulelor canceroase. Datorită beneficiilor sale imense, este un sprijin de mare preț în perioada iernii.

Este de asemenea recomandată în:

– hepatită virală
– ulcer gastric cauzat de Helicobacter pylori
– tulburări neuropsihice
– scleroză multiplă
– cancer
– afecțiuni digestive
– boli cardiovasculare
– tulburări ale prostatei
– psoriazis, răni, acnee, arsuri ale pielii, ulcer varicos, lupus eritematos
– artrită

MODURI DE ADMINISTRARE

Tinctura de echinaceea este recomandată atât copiilor, cât și vârstnicilor, dar mai ales persoanelor cu imunitatea scăzută, predispuse la îmbolnăviri.

O putem folosi sub formă de ceai, capsule, pulbere sau tinctură. Pe termen lung, cel mai bine suportată este pulberea. Însă forma cea mai eficientă de administrare în caz de infecții este tinctura.

Pentru întărirea imunității se poate lua câte 1 linguriță de tinctură de echinaceea, de 3 ori pe zi.

Tinctură de echinacea pentru copii:

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani pot primi câte 10-20 de picături, de 3 ori pe zi, diluate cu 150 ml de apă, ceai sau sirop, între mese.

PRECAUȚII ȘI CONTRAINDICAȚII

Tinctura de echinaceea este contraindicată persoanelor care suferă de leucemie, tuberculoză, HIV/SIDA, scleroză multiplă și alte boli autoimune, tulburări hepatice.

Cu toate acestea, studiile de dată recentă au arătat că planta nu produce efecte negative la pacienții cu boli autoimune.

Echinaceea poate reduce eficiența medicamentelor imunosupresoare. Planta este contraindicată și celor care au suferit sau urmează să treacă printr-un transplant de organe.

La unele persoane, echinaceea poate cauza reacții alergice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *