Tinctura de Castane Sălbatice, Leac Excepțional pentru Afecțiuni Grave

Considerate dintotdeauna un adevărat talisman, aducător de forță și sănătate, castanele sălbatice dețin puteri tămăduitoare pentru durerile în piept, bolile picioarelor și pielea vătămată de răni sau zgârieturi.

Nu mulți sunt cei care știu că în banalele castane căzute toamna pe străzi  și în grădini zac adevărate calități vindecătoare, antiinflamatoare, vasodilatatoare, flebotonice, antiedematoase, decongestive, anticoagulante și fluidizante pentru sânge, hemostatice și antiexudative venoase.

Castanele, complexitate de substanțe vindecătoare

Analizele de laborator au descoperit în fructul castanului o impresionantă complexitate de substanțe vindecătoare, printre compușii cu rol farmaceutic remarcându-se saponinele, în special, escina, taninurile, afrodescina și nu în ultimul rând, numeroase principii amare.

Despre escina conținută de castane, oamenii de știință spun că se prezintă cu rol de protejare al colagenului și elastinei, cunoscute ca principalele proteine din structura vaselor de sânge. Ca atare, preparatele pe bază de castane oferă efecte benefice asupra sistemului circulator, tonificând și reparând venele și capilarele lezate, fluidizând fluxul sanguin, îmbunătățind funcționarea inimii și a creierului.

Cum se recoltează castanele

Castanele se recoltează toamna. Se aleg doar cele sănătoase, care nu sunt lezate sau moi. După ce au fost curățate de coaja verde, se întind într-un strat gros de aproximativ 15 cm., într-o ȋncăpere bine aerisită și se lasă la uscat.

Perioada în care castanele se vor deshidrata corespunzător poate ajunge până la 3 săptămâni, în tot acest timp, stratul fiind întors periodic, pentru evitarea apariției mucegaiului.

castane

Castanele Trateaza Bolile Grave

În cazurile în care nu este suficient timp pentru o astfel de procedură, se poate apela la uscarea artificială, care constă în introducerea castanelor în cuptorul aragazului. Se țin astfel la o temperatură de 40 de grade Celsius, timp de o oră, după care focul se mărește la 60 de grade.

Recunoașteți castanele uscate atunci când devin sfărâmicioase. Important de menționat este și faptul că din 2 kg de castane proaspete se poate obține 1 kg de produs uscat.

Tinctură din castane sălbatice – Rețetă

Despre tinctura din castane sălbatice se spune că este cel mai eficient medicament (în cazul preparatelor din castane sălbatice), deoarece proprietățile curative ale acestora sunt amplificate prin combinația cu elementele din structura alcoolului.

Ce vindecă: tinctura de castane sălbatice este recomandată în vindecarea hemoroizilor interni și externi, retragerea varicelor; are efecte remarcabile în cazul insuficienței venoase cronice, fiind, totodată, un bun adjuvant în tratamentul de recuperare al bolnavilor care au suferit o intervenție chirurgicală pe creier sau un accident cerebral.

castane tinctura

Tinctura de Castane Ajuta la Retragerea Varicelor

♣ Ingrediente

20 gr. castane măcinate, 100 ml. alcool alimentar de 70 de grade

Mod de preparare

Într-un borcan care se poate închide ermetic se vor adăuga castanele măcinate groșcior, peste care se va adăuga alcoolul alimentar.

Se închide recipientul, iar preparatul se lasă la macerat pe o perioadă de 10 zile, agitându-l, în tot acest timp, de 3 – 4 ori pe zi. Odată trecut termenul, compoziția se filtrează și se pune la decantat în frigider, pentru încă 6 zile.

La final, se filtrează, iar tinctura obținută se depozitează în sticluțe brune (de culoare închisă).

Mod de administrare

Se vor administra 20 – 30 de picături de tinctură, dizolvate în apă, de 2 – 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă. Cura se va urma pe o perioadă de 2 sau 3 săptămâni, iar în cazul în care va fi necesar, va putea fi reluată, după o pauză de 7 zile.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.