TINCTURĂ de ARMURARIU, făcută în casă – elimină toxinele, protejează ficatul şi previne cancerul

Tinctura de armurariu (Silybum marianum) este probabil forma de administrare ideală a plantei, deoarece un astfel de preparat poate fi păstrat mult timp, fără a-şi pierde calităţile terapeutice.

Înainte de a afla reţeta extractului hidroalcoolic (tinctură) este important să ştim metoda de obţinere a pulberii din seminţele de armurariu.

Pulbere din seminţe de armurariu

Seminţele de armurariu (se găsesc la Plafar) se macină cu râşniţa electrică de cafea, după care pulberea se cerne prin sită.

Ideal este ca pulberea să fie măcinată cu 5 – 10 minute înainte de folosire, astfel încât oxidarea principiilor active să fie cât mai redusă.

Tinctură de armurariu – Reţetă

Mod de preparare

Într-un borcan de sticlă se pun 20 de linguri cu pulbere din seminţe de armurariu, care se acoperă cu alcool alimentar de 50 de grade şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn.

Odată ce întreaga masă de pulbere a fost acoperită, rămânând deasupra un strat de alcool de două degete, borcanul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat timp de 14 zile, apoi se strecoară. Tinctura obţinută se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare. Termenul de valabilitate este de maximum 2 ani.

Administrare

Se administrează 1 linguriţă de tinctură, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml. apă. O cură durează 21 de zile, urmate de o pauză de 14 zile.

Protejează ficatul

Flavonoidele din compoziţia seminţelor de armurariu favorizează regenerarea celulelor hepatice, mărind capacitatea organismului şi îndeosebi a ficatului de a se apăra de infecţii.

Armurariul mai conţine silibilină, care împiedică procesul de acumulare a toxinelor în ficat, favorizând  activitatea celulelor hepatice şi încurajând eliminarea compuşilor toxici din celulele hepatice.

Scade colesterolul

Armurariul scade sinteza de colesterol (în special a celui indus prin alimentaţia foarte grasă), şi reduce excreţia biliară de săruri de colesterol cu 60 – 70%.

Pe lângă faptul că scade nivelele crescute peste normal ale colesterolului sanguin, planta scade şi  rezistenţa la insulină a celulelor, la pacienţii cu diabet zaharat tip 2, motiv pentru care poate fi folosită în tratamentul diabetului tip 2.

tinctura de armurariu.

Tinctura de armurariu, elixir pentru ficat

Eficientă în dischinezie şi litiază biliară

Combinaţia de armurariu şi anghinare are un puternic efect de stimulare a producţie de bilă, favorizând eliberarea acesteia, împiedicând acumularea calculilor la nivelul vezicii biliare şi diminuând stările inflamatorii.

În acest caz, se face un amestec de tinctură de armurariu şi tinctură de anghinare, în proporţii egale, din care se ia 1 linguriţă, de 4 ori pe zi, înainte de mesele principale.

Inamicul psoriazisului

Armurariul are un efect marcant de detoxifiere la nivel hepatic şi sangvin, eliminând toxinele nocive din organism.

Prin urmare, pentru dezintoxicare, este recomandat în cura internă pentru tratarea psorizisului.

Previne cancerul

Cura cu tinctură de armurariu activează sistemul imunitar, favorizând fagocitarea celulelor maligne. În acelaşi timp, neutralizează radicalii liberi, reîntinerind organismul.

Pentru prevenirea cancerului, se face la fiecare schimbare de anotimp o cură cu armurariu, în care se consumă 4 linguriţe de tinctură pe zi, timp de 3 săptămâni.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de armurariu sunt contraindicate persoanelor cu tromboflebită, hipertensiune arterială, femeilor însărcinate şi care alăptează. Datorită conţinutului în alcool, tinctura de armurariu poate creşte aciditatea gastrică, astfel că se va administra cu prudenţă persoanelor cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal, în hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică şi în cazurile în care consumul de alcool este contraindicat.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *