Rețete de slăbit

TESTUL BISCUITELUI vă spune cum puteți slăbi mai ușor

Carbohidrații sunt sursa preferată de energie a corpului.

Creierul, mușchii și alte țesuturi se bazează, în principal, pe un flux continuu de carbohidrați pentru satisfacerea cererilor imediate și pe termen lung de energie.

Excesul de carbohidrați, cum ar fi o dietă cu mai mult de 70% din calorii provenite din carbohidrați, va crește riscul obezității și al diabetului.

Carbohidrații sunt de două feluri

Carbohidrați simpli: ketchup, sucuri carbogazoase, fast-food, pâine, dulciuri și, în general, toate alimentele procesate (găsite în ambalaj).

Carbohidrați complecși: cartofi dulci, legume, cereale integrale, paste integrale, pâine integrală, orez brun, etc.

Fiecare persoană procesează carbohidrații în mod diferit

Carbohidrații sunt percepuți drept dușmanul oricărei diete.

Potrivit specialistului în genetică Sharon Moalem, fiecare persoană procesează carbohidrații în mod diferit.

Mai exact, există persoane care tolerează foarte bine acest carbohidrați, în timp ce alte persoane sunt nevoite să restricționeze cantitatea de carbohidrați.

Testul biscuitelui: cum răspunde organismul la carbohidrați

Testul biscuitelui ajută persoana în cauză să afle din ce categorie face parte. Conform cercetărilor Sharon Moalem:

– anumite persoane sunt construite pentru a funcționa la cote optime urmând o dietă bogată în amidon, ceea ce le permite să consume o cantitate mai mare de carbohidrați fără a se îngrășa;

– pe de altă parte, anumite persoane pot avea un profil genetic ce ȋngreunează descompunerea amidonului, motiv pentru  care ar trebui să evite consumarea alimentelor care conțin carbohidrați, pentru a reduce riscul obezitătii și al diabetului;

– de asemenea, există o categorie intermediară căreia i se admite un consum moderat de carbohidrați.

Cum se procedează

  • un biscuite nesărat și nearomatizat (biscuit popular)
  • un cronometru (este suficient cel de pe telefon)

1. se mestecă biscuitele, fără a-l înghiți;

2. se înregistrează timpul în care acesta își schimbă gustul într-unul mai dulce;

3. se setează un cronometru și se notează în câte secunde s-a observat o modificare a gustului, oricât de subtilă;

4. se repetă testul și se inregistrează cel de-al doilea timp, apoi se consultă interpretarea.

Interpretarea testului

0 – 14 secunde

Dacă este nevoie de mai puțin de 14 secunde pentru ca biscuitele să capete note dulcege, se poate vorbi de categoria celor care descompun carbohidrații într-un mod optim.

Aceasta înseamnă că organismul poate descompune eficient carbohidrații și până la 50% din numărul total de calorii poate proveni din alimente bogate în carbohidrați. Pentru o dietă echilibrată, restul de 30% poate proveni din grăsimi și 20% din proteine.

15 – 20 secunde

Dacă este nevoie de 15-20 de secunde pentru ca biscuitele să își modifice gustul, persoana în cauză se încadrează în categoria celor cărora li se recomandă un consum moderat de carbohidrați și care ar trebui să limiteze consumul alimentelor bogate în acest macronutrient.

Recomandarea nuțritională este ca 35% din numărul total de calorii să provină din carbohidrați, 35% din grăsimi și 30% din proteine.

30 de secunde sau mai mult

Dacă este nevoie de 30 de secunde sau mai mult pentru ca biscuitele să devină mai dulce sau nu se observă nicio schimbare, atunci se poate vorbi de categoria persoanelor cu o abilitate limitată de a descompune carbohidrații.

Potrivit specialistului, nu mai mult de 25% din numărul total de calorii consumate ar trebui să provină din alimentele bogate în carbohidrați.

Recomandarea nutrițională este ca persoanele vizate să obțină cea mai mare parte a caloriilor (40%) din grăsimi, pe care corpul le poate metaboliza mai ușor, iar 35% din proteine.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>