Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

TEIUL alină somnul hipertensivilor (remediul)

Principiile active ale teiului  au acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos, combat insomnia şi nervozitatea.

În insomnie, teiul induce starea de somn, acţionând printr-un mecanism similar cu cel al medicamentului alopat benzodiazepine, arată studiile.

În hipertensiune arterială, teiul acţionează prin efect vasodilatator, prin acţiune sedativă la nivelul sistemului nervos central şi prin efectul depurativ, eliminând surplusul de apă din organism.

Somnul insuficient poate cauza hipertensiune

Există studii care arată că bărbaţii care nu dorm suficient de mult au probleme cu tensiunea arterială.

Rezultatele studiului publicat în ‘’Jurnalul Asociaţiei Americane de Cardiologie’’ au scos în evidenţă faptul că riscurile ca aceşti bărbaţi să sufere de hipertensiune sunt cu 80% mai mari faţă de cei care au un somn liniştit noaptea.

În funcţie de undele cerebrale ale pacienţilor, oamenii de ştiinţă au analizat durata, obiceiurile legate de programul de somn, precum şi calitatea acestuia.

Potrivit spuselor Susan Redline, profesor la Şcoală de Medicină Harvard:

  • ‘’Oamenii ar trebui să cunoască faptul că somnul, dieta şi activitatea fizică sunt esenţiale pentru activitatea organismului, inclusiv cea a inimii. De aceea, calitatea somnului este strict legată şi de stilul de viaţă al persoanei’’.
Teiul are actiune sedativa la nivelul sistemului nervos central

Macerat glicerinat de tei împotriva insomniei

Pentru tulburările minore ale somnului cu care se confruntă hipertensivii, experţii recomandă maceratul glicerinat din inflorescenţe de tei:

Reţeta

Se adaugă 10 g de inflorescenţe de tei în 90 ml. apă şi 10 ml. de glicerină (de la farmacie). Se lasă amestecul la macerat timp de 8 ore, după care se strecoară şi se depozitează în sticluţe închise la culoare.

Mod de administrare

Se iau până la 20 de picături de macerat glicerinat din inflorescenţe de tei, seara, în cure de 10 zile.

Preparatul se găseşte şi în magazinele de specialitate.

Ceai de tei, pentru persoanele care adorm greu

Florile de tei conţin principii active care induc starea de somn (au efect sedativ).

  • Se adaugă 1-2 linguriţe de plantă la 200 ml. de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15 minute (acoperit), apoi se strecoară. Se bea 1 cană, seara, înainte de a merge la culcare. Sau se bea un pahar de infuzie după masa de seară, şi un alt pahar imediat înainte de culcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *