SUPLIMENTE cu LAPTE și BRÂNZĂ care ajută la fixarea calciului în oase și luptă cu OSTEOPOROZA

Prevenirea pierderii lente de masă osoasă și, implicit, a osteoporozei, se pot face printr-o dietă bogată în calciu, dar și vitamina D (necesară absorbției calciului).

Regimul alimentar se bazează pe necesarul zilnic de 800-1500 mg de calciu.

Surse de calciu alimentar – mult mai recomandat decât cel farmaceutic – se găsesc în produse lactate: lapte degresat, iaurt, cașcaval, brânză, dar și în peşte, varză, alune, fasole, linte, ouă, în legume și fructe, tărâțe de grâu, morcovi, spanac, salată verde, mazăre, păpădie, țelină.

Laptele și brânza sunt bogate în calciu, fosfor și vitamina D care îmbunătățesc densitatea osoasă.

Următoarele suplimente naturale sunt recomandate pentru asimilarea mai eficientă de calciu, ajută la fixarea calciului în oase:

Lapte cu coada-calului

  • Pe lângă calciu și fosfor, pentru rezistența osului organismul are nevoie de siliciu. Coada-calului conține acest micro­element, în timp ce laptele este bogat în calciu.

La 1 litru de lapte fierbinte se adaugă 100 de grame de plantă uscată sau 200 g de plantă verde. Se ține pe baie de aburi 30 de minute.

Amestecul se toarnă apoi în termos și se infuzează pentru ȋncă 3 ore, apoi se strecoară. Se consumă câte 1 litru de preparat de-a lungul zilei, ȋncălzit puțin. O cură durează 3 luni.

Brânză cu spanac, pătrunjel și mărar

Se opăreşte 1 kilogram de spanac cu apă clocotită. Se lasă în apă timp de 10 minute, după care se scutură bine și se amestecă cu cantități egale de pătrunjel și mărar proaspăt.

Acest amestec bogat în calciu se împarte în punguțe de plastic a câte 100 g și se congelează. Zilnic, se amestecă o porție de brânză de vaci cu o punguță de zarzavat, se adaugă puțină sare sau pulbere din alge marine uscate.

O cură durează 1 lună, timp în care brânza se consumă de 2 ori pe zi. După o cură intensă se consumă câte o porție pe zi.

Brânză cu merișoare

  • Brânza cu merișoare este un desert minunat, care contribuie la asimilarea mai eficientă de calciu.

Se amestecă brânză dulce de vaci cu cantități egale de merișoare și miere de albine. Din pasta obtinută se consumă câte 200-300 g pe zi.

Dacă se pregătește o cantitate mai mare, se ȋmparte amestecul în pahare de unică folosință și se păstrează în congelator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.