SUPĂ thailandeză cu LEGUME și TĂIȚEI de OREZ

Tăițeii de orez sunt o parte componentă a numeroaselor bucătării asiatice.

Sunt cu precădere întâlniți într-o varietate largă de mâncăruri asiatice, precum supe, salate sau stir fry-uri.

Tăițeii de orez sunt lipsiți de colesterol și au foarte puțină grăsime. Conțin, în schimb, vitamine (niacină și acid folic) și minerale (fosfor, sodiu, calciu și potasiu).

Supă thailandeză cu legume și tăiței de orez

Succesul acestei supe se bazează pe o combinaţie de arome, aparent, din registre diferite, dar care împreună realizează ceva cu adevărat inedit și delicios.

Putem aduce astfel, toată savoarea Răsăritului într-un bol de supă, preparând supă thailandeză cu legume și tăiței de orez.

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de usturoi sau ulei de măsline
  • 2 ardei grași, roșii, tăiați cubulețe sau felii (împărțiți)
  • 1 cană cu roșii tocate
  • 4 fire de ceapă verde (fără partea albă), tocată
  • ½ ceașcă cu ghimbir ras
  • 1 tulpină de lemongrass, tăiată
  • ½ linguriță pulbere de turmeric
  • ¾ cană apă
  • ½ cană lapte de migdale, neîndulcit
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță chimion măcinat
  • 150 g tăiței de orez

Tulpinile proaspete de lemongrass seamănă cu ceapa verde, însă bulbul este mai puțin rotund. Se folosește doar partea inferioară a tulpinii, tăiată foarte fin.

O altă opțiune ar fi folosirea tulpinii întregi, zdrobite, scoasă din mâncare după eliberarea aromei.

Modul de preparare

Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie și se adaugă în el 1 ardei gras, roșu, tăiat. După aproximativ 3 minute se adaugă și roșiile.

Se amestecă bine, după care se îndepărtează de pe foc și se introduce amestecul în vasul unui blender. Se pulsează timp de 1-2 minute, până când ingredientele se transformă într-o pastă.

În continuare, se încinge și cealaltă lingură cu ulei, se adaugă a doua bucată de ardei gras, ceapa verde, ghimbirul, tulpina de lemongrass, turmericul și chimionul.

După 3 minute se adaugă și apa, laptele de migdale, piureul de roșii și ardei gras. Se lasă totul să ajungă până în punctul de fierbere, amestecându-se constant.

Între timp, se adaugă tăițeii de orez în apă clocotită, se îndepărtează apoi de pe foc și se lasă la hidratat timp de 15 minute.

Se adaugă supa în boluri, iar înainte de servire se adaugă și tăițeii.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *