Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUPĂ de SALATĂ VERDE, cu efect tonic digestiv

Supa de salată verde este un preparat de sezon bogat în vitamine, delicios și ușor, și face parte din acele numeroase mâncăruri româneşti vechi.

Este una din cele mai gustoase, mai hrănitoare şi mai originale bucate, este reconfortantă, săţioasă şi uşor preparat.

Salata verde stimulează digestia și metabolismul, drenează și tonifică ficatul, intensifică tranzitul intestinal, înlătură atonia (‘’lenea’’) organelor interne.

Salata verde curăță vasele de sânge și reglează activitatea anumitor glande endocrine. Este foarte bogată în vitamina C și în potasiu, precum și în substanțe antioxidante (care anihilează radicalii liberi).

Supă de salată verde

Supa de salată verde este foarte versatilă şi permisivă, reţetele variind în funcţie de zonă sau chiar de la o gospodărie la alta.

Ingrediente

  • 3 bucăți salată verde (sau 2 bucăți medii)
  • 1 l apă
  • 4 căței de usturoi
  • zeamă de lămâie
  • 500 ml lapte bătut
  • 500 ml lapte dulce
  • 1 1/2 linguri amidon de porumb
  • 3 linguri ulei de rapiță
  • mărar, opțional

Se curăță și se toacă usturoiul, apoi se pune la călit în 3 linguri de ulei de rapiță.

În continuare, se adaugă amidonul, se amestecă și se lasă puțin, amestecând continuu pentru a nu se prinde de cratiță.

Se adaugă apoi apa și laptele bătut amestecat cu laptele dulce și se lasă să fiarbă.

Între timp, se spală bine salata, după care se adaugă în oală, ruptă cu mâna.

Se potrivește de gust cu sare și zeamă de lămâie (adăugată doar în farfurie, înainte de servire), după care se poate adăuga smântână (opțional) și mărar (opțional) după gust.

Supa de salată verde poate fi servită atât rece, cât și caldă.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *