SUPĂ – CREMĂ de CIUPERCI şi NUCI: oferă saţietate, fără un aport caloric crescut

Supele cremă pot fi vedetele oricărui meniu.

Este şi cazul supei cremă de ciuperci şi nuci, care nu este doar gustoasă, ci şi foarte sănătoasă.

Poate completa cu succes inclusiv meniul persoanelor care urmează o dietă complet vegetarian, în care consumul de orice fel de produse de origine animală (nu doar de carne, ci şi lapte şi ouă) este total contraindicat.

Supă – cremă de ciuperci şi nuci

Ingrediente

  • 1 kilogram de ciuperci proaspete
  • 2/3 cană de ceapă tăiată mărunt
  • 1 linguriţă şi jumătate de cimbru proaspăt, tocat, sau o jumătate de linguriţă de cimbru uscat
  • 1 cană cu miez de nucă
  • o jumătate de cană de lapte de soia
  • piper negru măcinat sau alte condimente, după gust

Mod de preparare

– Ciupercile proaspete, tăiate fin, se călesc într-un amestec de ulei de măsline presat la rece şi apă, în proporţia de 1 lingură de ulei la 1 lingură de apă, împreună cu ceapa, timp de aproximativ 5 minute.

– Se adaugă apoi 1 cană de apă şi se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă şi cimbrul, după care se acoperă cu capac şi se mai lasă la foc mic aproximativ 5 minute.

– În continuare, se adaugă în vasul blenderului miezul de nucă mărunţit şi laptele de soia. Se mixează bine, până când nucile au fost complet sfărâmate, iar amestecul a devenit cremos. Acest amestec se toarnă, apoi, peste supa de ciuperci şi se amestecă. Se mai lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute, până ce se îngroaşă puţin.

– Se îndepărtează apoi de pe foc. Se poate servi cu puţin piper negru măcinat sau cu alte condimente, după gust.

  • Cum se prepară laptele de soia, acasă

Ingrediente:

1 cană cu boabe de soia nemodificate genetic (înmuiate peste noapte în apă)

2,5 litri de apă

sare

Se pun boabele de soia înmuiate în blender şi o cantitate mică de apă, cât să le acopere. În pasta cremoasă se adaugă şi restul apei, după care se toarnă într-o oală şi se lasă la fiert o jumătate de oră. Se amestecă constant, cu o lingură de lemn.

După ce s-a răcit puţin, se strecoară cu ajutorul unui tifon, se adaugă puţină sare şi se păstrează la frigider, într-o sticlă închisă ermetic.

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *