Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUNĂTOAREA este un remediu care nu ar trebui să lipsească din casa celor cu METEOSENSIBILITATE accentuată

Meteosensibilitatea este declanșată de câmpurile electromagnetice care însoțesc schimbările meteorologice.

Presiunea atmosferică, gradul de umiditate din aer și temperatura pot influența starea unei persoane.

Câmpurile electromagnetice duc la variații ale tensiunii arteriale și probleme circulatorii, la dureri de cap și stări de epuizare fizică, somnolență, depresii, amețeli, dificultăți de concentrare sau insomnie, dureri osteoarticulare.

Simptomele pentru meteosensibilitate variază de la persoană la persoană, iar intensitatea lor crește în general cu vârsta și depinde de starea generală a organismului.

În plus, ele pot indica o altă afecțiune are cărei simptome sunt amplificate de vreme, precum cea reumatismală.

Sunătoarea luptă cu meteosensibilitatea

Sunătoarea (Hypericum perforatum) contribuie la creșterea adaptabilității organismului, luptând eficient cu meteosensibilitatea.

În urma studiilor realizate s-a constatat ca pacienții care se confruntă cu stări de neliniște, dureri de cap, tulburări de somn și de concentrare, din cauza fenomenelor meteorologice, beneficiază din plin de pe urma tratamentului cu sunătoare.

Sunătoarea induce o stare de tonus psihic, vioiciune și optimism.

Important este și faptul că sunătoarea nu dă dependență, iar efectele sale se mențin pe o durată de timp considerabilă, după încetarea tratamentului.

Tinctură de sunătoare

Se pun într-un borcan 20 de linguri de pulbere de sunătoare uscată, peste care se toarnă 2 căni (500 ml) de alcool alimentar de 50 de grade.

Se închide borcanul ermetic și se lasă conținutul la macerat vreme de 12 zile, într-un loc călduros, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare.

  • Se administrează câte 1 linguriță de tinctură  de sunatoare diluată în puțină apă, de 4 ori pe zi, în cure de maximum 6 săptămâni, urmate de 2 săptămâni pauză.

Extract de sunătoare

Conține de câteva ori sau zeci de ori mai multe principii active decât tinctura.

Se găsește combinat în proporții egale cu pulberea de iarbă de sunătoare, sub forma unor capsule, cu o eficiență terapeutică remarcabilă.

Este un remediu care nu ar trebui să lipsească persoanelor care au o meteosensibilitate accentuată.

  • Se administrează câte 800-1000 mg extract de sunătoare pe zi, în cure de maxim 6 săptămâni, urmate de 2 săptămâni pauză.

Contraindicații

Sunătoarea este contraindicată în sarcină, alăptare, precum și celor care în paralel iau medicamente de sinteză contra depresiei și anxietății, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecției cu HIV. Persoanele care fac tratament cu sunătoare nu se vor expune la soare între orele 11 și 18.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *