Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUNĂTOAREA este un antidepresiv cu efecte sigure (remedii, cure)

Sunătoarea (Hypericum perforatum) are efect benefic în combaterea stărilor depresive, inclusiv ale persoanelor vârstnice.

Experții spun că și numai o simplă privire asupra plantei liniștește și creează o stare de bucurie. Oamenii de știință afirmă că sunătoarea absoarbe integral energia luminii, pe care o retransmite celor ce o folosesc ca plantă de leac.

Sunătoarea este extrem de eficientă în lupta cu diferite forme ale depresiei, precum și cu complicațiile sale psiho-emoționale.

Ce face sunătoarea, mai exact?

În urma unui studiu coordonat de către profesorul doctor H. Woelk, s-a constatat că extractul de sunătoare determină scoarța cerebrală să elibereze anumiți neurotransmițători, niște substanțe naturale, care ne induc stări emoționale pozitive:

  • optimism
  • entuziasm
  • tonus.

Totodată, sunătoarea atenuează, prin mecanisme neurologice doar parțial cunoscute, sentimentele de pesimism, de gol interior, de vinovăție paralizantă.

Tratamentele cu sunătoare pentru combaterea depresiei sunt de lungă durată, de aceea efectele apar după 2-3 luni de administrare, însă sunt sigure.

Infuzie de sunătoare

Peste 2 linguri de sunătoare uscată și mărunțită groșcior se toarnă 250 ml. de apă fiartă, se lasă la infuzat 30 de minute, după care se filtrează. Se îndulcește după gust cu miere.

  • Se beau câte 3 căni pe zi.
Sunatoarea indice stari emotionale pozitive

Tinctură de sunătoare

Se pun într-un borcan 20 de linguri de pulbere de sunătoare uscată, peste care se adaugă 2 căni (500 ml.) de alcool alimentar de 50 de grade.

Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat vreme de 12 zile, într-un loc călduros, după care se filtrează, iar tinctura de sunatoare rezultată se pune în sticluțe mici, închise la culoare.

  • Se iau câte 50 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de tei.

Vin de sunătoare

4 linguri de sunătoare uscată și mărunțită groșcior se pune la macerat într-un litru de vin alb, timp de 10 zile, agitându-se de 2-3 ori pe zi.

După această perioadă, vinul se filtrează, fără stoarcerea reziduului, și apoi se lasă la decantat alte 6 zile, separându-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Se completează cu vin pană la 1 litru.

  • Se administrează câte 3 linguri de vin de sunatoare (50 ml.), de 2 ori pe zi, după masă.

Ceai pentru persoanele vârstnice

Pentru combaterea stărilor depresive ale persoanelor vârstnice, se opăresc 2 lingurițe pline cu sunătoare uscată, cu 1/2 l de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

  • Se bea câte 1 ceașcă de ceai de sunatoare (nu mai mult!), dimineața și după masă.

Precauții, contraindicații

Curele cu sunătoare durează 1-3 luni, după care se face o pauză de 2-4 săptămâni.

Sunătoarea este contraindicată celor care în paralel iau medicamente de sinteză contra depresiei și anxietății, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecției cu HIV.

Se poate dezvolta alergie la această plantă (manifestată prin erupții pe piele, dureri sau senzație de jenă gastro-intestinală), motiv pentru care, la început, se ia sunătoare în doze mici (o zecime din doza normală), mărind treptat doza, până la cea prescrisă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *