SUCUL din tulpina de ROSTOPASCĂ face minuni în afecţiunile externe, inclusiv în cancer

Rostopasca (Chelidonium majus) se culege de la începutul lui mai (sfârşitul lui aprilie), când începe înflorirea, până la sfârşitul lui noiembrie.

Din tijele de rostopască proaspăt culese se obţine sucul, care se foloseşte extern.

Sucul de rostopască este foarte activ terapeutic, având o multitudine de aplicaţii medicale populare, mare parte dintre ele fiind validate şi de către ştiinţă.

Obţinerea şi utilizarea sucului de rostopască

Se obţine din tulpinile de rostopască proaspăt culese sau păstrate maximum 24 de ore la frigider (la 4 grade Celsius ). Tulpinile se presează cu degetele până iese un lichid de culoare portocalie.

Dacă nu ajunge sucul, se rupe tija 1 cm. mai încolo şi se stoarce din nou, şi aşa mai departe.

Foarte important: pentru ca tratamentul extern cu suc să aibă eficiență, trebuie aplicat de mai multe ori pe acelaşi loc la intervale de câteva minute –  mai exact, după ce se usucă sucul aplicat anterior, se mai aplică un strat.

Negi

Remediul şi-a dovedit eficiența şi în vegetațiile veneriene.

 • Dimineaţa şi seara, se aplică pe zona afectată suc de rostopască, de mai multe ori succesiv, la intervale de jumătate de minut. Se lasă sucul să acţioneze în profunzime, fără a spăla locul. În 2-6 săptămâni de tratament zilnic, negii dispar.

Cataractă

Următorul tratament dă rezultate foarte bune în cazul cataractei, dar şi al ochilor obosiţi şi al hipermetropiei.

 • Cu suc de rostopască se ung pleoapele închise. Se lasă să acţioneze timp de 15 minute, apoi se spală. Tratamentul se face seara.

Sucul de rostopasca – un leac gratuit, cu efecte puternice

Cancer de piele şi tumori exteriorizate

Principiile active citostatice ale plantei acţionează în profunzime, inhibând şi distrugând celulele maligne.

 • Se aplică suc de rostopască pe zona afectată şi apoi se acoperă cu o bucată de nailon, astfel încât apa din latex să nu se evapore. Tratamentul se face vreme de jumătate de oră – o oră pe zi, cât mai des posibil (indicat este zilnic).

Chist ovarian, chisturi

 • Pielea din zona ovarelor (sau din altă zonă afectată) se unge cu suc proaspăt de rostopască şi apoi se masează foarte uşor, circular. Întreaga procedură durează 10 minute şi se face în fiecare dimineaţă.

Micoze ale pielii

În acest caz, efectul este mai bun atunci când sucul de rostopască se stoarce din rădăcini.

 • Locurile afectate se ung abundent, de 4 ori, la interval de 5 minute, iar după procedură, pielea se lasă să respire liber. Înainte de culcare, se aplică o cataplasmă cu pelin proaspăt, tocat cât mai mărunt.

Precauţii

Aplicat pe piele, sucul de rostopască  poate produce alergie. Din acest motiv, înainte de începerea tratamentului, se va face mai întâi un test pe o suprafaţă mică de tegument şi abia apoi se va folosi în cantitate mare.

loading...

13 Comments

 1. 1
 2. 4
 3. 5
 4. 6
  • 7
  • 8

   Va spun eu: am rupt planta si am zdrobit-o intre degetele si am uns usor la coada ochiului si pe ploapa. ..dar inainte spalati – va bine pe maini. Am facut acest lucru timp de 3 luni. Dar totusi eu m-am operat. ..pt ca am avut grauen Star. Dar ma ajuta foarte mult.

 5. 9
 6. 10
 7. 11
 8. 12
 9. 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *