SUCUL de VARZĂ învinge ulcerul, luptă cu obezitatea şi poate fi folosit ca adjuvant împotriva cancerului (tratamente)

Săracă în calorii şi bogată în nutrineti, varza albă sau verde detoxifică, elimină toxinele dăunătoare şi stimulează producerea de anticorpi.

Pentru un efect terapeutic de succes, varza se consumă în stare crudă sau murată. O alegere înţeleaptă şi sănătoasă este consumul său în stare crudă, sub formă de suc.

Cum se obţine sucul:

Sucul de varză albă se obţine foarte simplu, cu ajutorul storcătorului centrifugal. Mai întâi de toate, varza se spală, după care se curăţă de eventualele porţiuni stricate.

Se taie în bucăţi suficient de mici, care se introduc în aparat. Sucul se consumă imediat după preparare, pentru a se evita oxidarea.

Întăreşte sistemul imunitar

Histidina, un compus din varză, s-a dovedit utilă în tratarea alergiilor şi în reglementarea celulelor T din sistemul imunitar. De asemenea, varza este mai bogată în vitamina C decât portocalele şi este bogată în substanţe cu efect antioxidant, fiind astfel recomandată ca aremediu pentru întărirea imunităţii.

♣ Se consumă câte 500-1.000 ml. suc de varză, zilnic, în cure de 21-60 de zile, cu pauze de 2-4 săptămâni.

Remediu pentru constipaţie

Sucul de varză are un uşor efect laxativ, eficient în stimularea tranzitului intestinal. Glutamina acţionează blând asupra sistemului digestiv, curăţindu-l şi detoxifiindu-l.

♣ Se consumă câte 100 ml. suc de varză, de 3 ori pe zi, pe stomacul, în cură de 3 săptămâni.

Vindecă ulcerul gastric

O cură cu suc proaspăt de varză vindecă în mod spectaculos ulcerul gastric, într-o proporţie de 35-47%, într-un timp foarte scurt. Glutamina, un aminoacid pe care varza îl conţine, stimulează refacerea, creşterea şi dezvoltarea normală a celulelor ce alcătuiesc ţesutul protector care căptuşeşte stomacul şi intestinul subţire.

♣ Se consumă câte 1 litru de suc proaspăt, în 2-3 reprize, pe parcursul unei zile, în cură de 10 zile.

Adjuvant contra cancerului la sân

Compuşii pe bază de sulf prezenţi în varză determină remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de cel puţin 40%, arată mai multe studii de medicină experimentală.

♣ Ca adjuvant, se consumă zilnic salată proaspătă de varză, la cel puţin o masă. Suplimentar, se administrează câte 1 pahar (200 ml.) de suc de varză, dimineaţa şi seara, în cure de câte 4 săptămâni.

suc de varza

Sucul de varza, adjuvant impotriva cancerului

Adjuvant contra cancerului uterin

Extractul de varză, care conţine o substanţă denumită I3C, poate duce la dispariţia celulelor maligne, arată un miniexperiment la care au participat 30 de femei cu cancer uterin în stadiul I.

♣ Se consumă 600-800 ml. suc de varză, zilnic, în cură de 3-4 luni.

Adjuvant contra cancerului la gât

Ca adjuvant împotriva cancerului la gât, se recomandă gargara cu suc de varză.

♣ Se face gargară cu suc proaspăt de varză, de 3 ori pe zi, timp de 2 luni.

Reglează greutatea corporală

Sucul de varză, bogat în vitamine, minerale şi antioxidanţi care îndeplinesc diferite funcţii în organism, contribuie la arderea grăsimilor, la accelerarea metabolismului, la eliminarea toxinelor şi la protejarea celulelor de radicalii liberi. Reduce cantitatea de hrană consumată la fiecare masă, ajută în regimurile disociate, fiind un pas important pentru schimbarea obiceiurilor alimentare şi a stilului de viaţă – secretul reglării greutăţii corporale.

♣ Se consumă câte 500 ml. de suc, zilnic, în cure de 21 de zile, cu pauză de 2 săptămâni.

Contraindicaţii

Varza va fi consumată cu prudenţă, la început în cantităţi foarte mici, de persoanele care suferă de colită de fermentaţie, de cele cu cu hiper şi hipo-tiroidie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *