Sucul de Roșii, Izvor Nesecat de Sănătate

În această perioadă, o cură cu suc de roșii se dovedește neprețuită pentru conținutul său de vitamine și minerale. Licoarea de-a dreptul miraculoasă, stimulează metabolismul și sistemul imunitar, reglează nivelul de colesterol din sânge, întărește oasele, prevenind cancerul și afecțiunile cardiovasculare.

Un răsfăț în plină vară

Printre cele mai consumate alimente din lume, roșiile sau tomatele (Solanum lycopersicum) sunt sărace în calorii, dar bogate în apă vie. O sursă inepuizabilă de minerale și vitamine, substanțe nutritive cu numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Un singur pahar de suc de roșii oferă peste 70% din necesarul zilnic de vitamina C. Acesta conține și vitaminele A, K, B1, B2, B5, B6, precum și o cantitate importantă de antioxidanți puternici

Cura cu suc de roșii

Sucul de roșii pentru cură va fi doar natural, preparat acasă, din roșii coapte și cărnoase, biologice. Este interzisă folosirea bulionului sau sucului de roșii din magazin, întrucât conține conservanți chimici.

Cura cu suc de roșii va dura 3-4 săptămâni, perioadă în care se vor bea câte 200 ml de suc de roșii (crude sau opărite) proaspăt preparat, de 3 ori pe zi.

Cum se prepară sucul de roșii

♣ Sucul de roșii proaspăt se poate obține din 3 roșii potrivite, puțin busuioc, zeamă de lămâie și sare. După ce au fost spălate bine, roșiile se taie în bucăți mici și se adaugă în blender, alături de restul ingredientelor

♣ După ce s-au omogenizat, poate fi adăugat și sucul de lămâie, amestecându-se încă o dată. Se poate consuma, de regulă, după masa de prânz.

Sucul de roșii previne cancerul

Bogată sursă de antioxidanți, sucul de roșii conține licopen, o puternică substanță organică cu rol de întărire a sistemului imunitar și de protejare a organismului împotriva acțiunii radicalilor liberi care distrug celulele și încurajează apariția diferitelor afecțiuni.

O cantitate mai bogată de licopen se găsește în roșiile fierte sau opărite. Astfel se face ca adăugarea unei lingurițe de ulei de măsline în sucul de roșii intensifică absorbția licopenului, solubil în grăsime.

suc de rosii

Suc de Rosii

Sucul de roșii scade colesterolul

Bogat în fibre, vitamina B3 și fitosteroli, sucul de roșii reglează nivelul colesterolului. Licopenul, beta carotenul  și gama carotenul, prin prevenirea oxidării colesterolului, combat ateroscleroza.

Sucul de roșii protejează inima

Prin proprietatea de fluidizare a sângelui, sucul de roșii previne afecțiunile cardiovasculare, precum cardiopatia ischemică sau cardiacă, datorită vitaminei B6, care menține nivelul normal de hemocisteină în sânge.

Sucul de roșii scade hipertensiunea arterială

Potasiul, magneziul, sodiul și vitamina B scad hipertensiunea arterială, prevenind riscul de accident cerebral sau atac de cord, menținând presiunea sanguină sistolică și diastolică în parametri normali.

Sucul de roșii ameliorează diabetul zaharat de tip 2

Consumul a două roșii pe zi reduc stresul oxidativ, diabetul zaharat de tip 2. O cură de 3 săptămâni cu suc de roșii reduce riscul de a dezvolta cheaguri de sânge, în cazul pacienților diagnosticați cu diabet de tip 2.

Sucul de roșii previne constipația și ajută digestia

Indicat și pentru persoanele care suferă de pietre la rinichi, sucul de roșii stimulează digestia, previne constipația și diareea.

Sucul de roșii întărește oasele

Sucul de roșii previne degenerarea celulelor osoase, grație antioxidanților puternici pe care îi conține. Este ideal pentru femeile aflate la menopauză, fiind totodată util în prevenirea sau tratarea osteoporozei.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *