Sucul de Pătrunjel Detoxifiază Organismul și Combate Hepatita

Cunoscut, de regulă, ca aliment, pătrunjelul și-a dovedit, de-a lungul timpul, eficacitatea ca și leac pentru numeroase afecțiuni, acțiunea sa terapeutică intensă detronând majoritatea medicamentelor din întreaga lume. 

Ce conține pătrunjelul

La capitolul vitamina C, pătrunjelul conține o cantitate mai ridicată decât lămâia, varza sau portocala. În compoziția patrunjelului mai găsim o serie generoasă de vitamine, printre care A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, K și E.

Tot pătrunjelul se poate mândri cu o importantă sursă de glucide, proteine, minerale (calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, fosfor), lipide, flavonoizi și ulei volatil.

Beneficiile consumului de suc de pătrunjel

♣ Consumat regulat, sucul de pătrunjel oxigenează țesuturile, stimulând funcția glandelor suprarenale și tiroidă

♣ Conținutul generos de vitamina A și C îmbunătățesc circulația sanguină și ridică un ”scut” împotriva depunerii grăsimii pe vasele de sânge, scăzând, prin urmare, riscul apariției bolilor coronariene și cardiovasculare

♣ Sucul de pătrunjel este recomandat în problemele renale, reprezentând un excelent remediu împotriva afecțiunilor legate de tractul urinar, luptând eficient împotriva pietrelor la rinichi

♣ Crampele specifice sindromului premenstrual pot fi diminuate consumând suc de pătrunjel

♣ Afecțiunile oftalmologice, precum cataracta sau keratoconjunctivita pot fi și ele prevenite, prin consumul regulat al sucului de pătrunjel

♣ Pentru a beneficia la maximum de proprietățile sale, este indicat consumul a 30-60 ml de suc de pătrunjel zilnic.

sucuriverzi_sa-crop-644x416

Suc de Patrunjel

Cum se obține sucul din pătrunjel

Pentru obținerea sucului de pătrunjel verde, mixați o mână de frunză proaspete, la care ați adăugat 4 linguri de apă. Lăsați la macerat timp de o jumătate de oră, după care filtrați.

♣ Este indicat ca sucul din pătrunjel să fie consumat imediat după preparare sau să fie păstrat la frigider, însă nu mai mult de 5 ore

♣ Fiind extrem de puternic, licoarea se consumă în cantități mici, preferabil înainte de masa principală, sau în amestec cu alte sucuri de legume, pentru efecte terapeutice printre cele mai eficiente: suc de morcov, țelină sau spanac

Pentru obținerea sucului din rădăcină de pătrunjel, spălați bine rădăcinile de pătrunjel, tăiați-le bucăţi și introduceți în storcătorul centrifugal.

♣ Sucul rezultat se consumă imediat sau se păstrează la răcoare, într-o sticlă cu dop

♣ Se servește în maximum 30 de minute de la preparare, diluându-l în proporţie de 1:3 în suc de morcovi.

Afecțiuni tratate cu suc de pătrunjel

  • Hepatită virală

Studiile recente au arătat că pătrunjelul combate virușii ce atacă ficatul. Această cură este recomandată bolnavilor cu hepatita A, B și C:

– Se vor servi câte 15 linguri de suc proaspăt de pătrunjel pe zi, pe stomacul gol, înainte de masă, timp de 4 săptămâni.

  • Litiază renală și biliară

Beți de 3 ori pe zi, cu 2 ore înainte de masă, câte un sfert de pahar de suc de pătrunjel (frunze și rădăcină), diluat cu 3 sferturi de pahar de suc de morcovi.

  • Alcoolism

Într-un litru de apă, adăugați 4 rădăcini de pătrunjel, coaja de la un grapefruit și coaja de la o lămâie. Când amestecul scade la jumătate, se ia de pe foc, adăugând 2 linguri de semințe de pătrunjel. Lăsați lichidul acoperit, până se răcește, și filtrați.

Serviți câte o lingură de suc de 4 ori pe zi, până la epuizarea întregii cantități. Păstrați la frigider.

  • Celulită

Urmați o cură cu suc de rădăcină de pătrunjel, în care veți bea 1 pahar pe zi, timp de 3 săptămâni. Pe zonele afectate, puteți efectua, suplimentar, un masaj energic cu suc de pătrunjel proaspăt.

  • Boală canceroasă

Pătrunjelul verde combate reacțiile adverse ale citostaticelor și ale radioterapiei. Consumați salate cu mult pătrunjel și suc de frunze și rădăcină din pătrunjel.

Astfel, se va putea menține pofta de mâncare, sistemul imunitar va fi activat, susținând, astfel, organismul în lupta cu boala.

  • Inflamații ale ochilor și pleoapelor

Aplicați o compresă cu suc de frunze de pătrunjel, timp de 20 de minute.

  • Riduri

Pentru o piele strălucitoare, fără riduri și pistrui, adăugați o mână de frunze de pătrunjel în blender și apă cât să îl transforme într-o pastă. Aplicați pe față și lăsați să acționeze 20 de minute, după care îndepărtați amestecul cu apă călduță.

Contraindicații

Datorită hormonului estrogen natural, pătrunjelul este contraindicat femeilor însărcinate și care alăptează, întrucât planta stimulează contracția uterină și diminuează lactația.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *