Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUCUL DE LEUŞTEAN dizolvă PIETRELE LA RINICHI şi stimulează DIGESTIA

Nu doar un simplu zarzavat, ci şi un medicament redutabil, leuşteanul este mai degrabă o plantă medicinală cu virtuţi terapeutice într-o multitudine de boli.

Consumat sistematic şi dozat corespunzător, leuşteanul  este un excelent remediu pentru prevenirea şi tratarea bolilor.

Una dintre modalităţile de preparare şi administrare a acestui zarzavat – medicament este sucul, preparat astfel:

Suc de leuştean

Se mixează o mână de frunze proaspete de leuştean, la care s-au adăugat 4 linguri de apă. Preparatul se lasă la macerat timp de 30 de minute, apoi se filtrează.

Se consumă imediat sau se păstrează la frigider, maximum 4 ore. Pentru că este un medicament natural puternic, sucul de leuştean nu se administrează singur, ci diluat în puţin suc de rădăcină de morcov.

De regulă, se administrează câte 3 – 4 linguriţe de suc de frunze de leuştean, diluate în câte un sfert de pahar de suc de morcov, de 4 ori pe zi.

Sucul astfel obţinut este recomandat a fi introdus în tratamentele interne pentru:

Pietre la rinichi

Un studiu validat de comisia europeană de profil arată faptul că sucul proaspăt de leuştean ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi (uraţi, oxalaţi). De asemenea, remediul previne formarea lor.

♣ În litiază renală (pietre la rinichi), se administrează 10 linguriţe de suc proaspăt de leuştean dizolvate într-o cană de suc de morcovi.

Retenţie de urină

Consumul leuşteanului proaspăt are efect diuretic şi antispastic, fiind indicat pentru retenţiile de urină apărute post – operator, ca de altfel, după cistitele acute sau după administrarea medicamentelor ce inhibă diureza. Pe lângă faptul că stimulează formarea urinei şi eliminarea ei, leuşteanul ajută şi la eliminarea masivă a ureei şi a altor produşi reziduali din corp.

♣ În acest scop, se consumă minimum 20 gr. de plantă proaspătă, tăiată mărunt şi adăugată în supe calde şi în salatele de legume. Suplimentar, se administrează câte o lingură de suc, din oră în oră, pe parcursul zilei.

Indigestie, dispepsie

Cura cu suc de leuştean are puternice efecte de stimulare a secreţiilor ce ajută în procesul de digestie şi amplifică persistaltismul tubului digestiv.

leustean
Leusteanul, medicament redutabil

În plus, are o puternică acţiune antiinflamatoare şi antiseptică, fiind indicat în tratarea colecistitei, enteritei şi a colitei de putrefacţie.

♣ Se consumă câte 2 linguriţe de suc de leuştean, înaintea meselor principale, în cură de 10 zile.

Răceală, gripă

Frunzele proaspete de leuştean conţin uleiuri volatile cu o acțiune antiinfecțioasă puternică, precum şi polizaharide, cu o acţiune de stimulare a sistemului imunitar. În răceala sau gripa deja instalate, sucul de leuştean are efecte antiseptice şi expectorante, care măresc capacitatea naturală a organismului de a lupta cu infecţiile.

♣ Se consumă 10 – 12 linguriţe de suc de leuştean, zilnic, până la ameliorare.

Pete pe piele

În cazul petelor care apar în contact cu diverse substanţe chimice, tratamentul extern cu frunze de leuştean  sunt de-a dreptul excepţionale.  Pe de altă parte, în cazul petelor pe piele apărute pe fondul unor tulburări interne, tratamentul extern este dublat cu o cură de dezintoxicare cu suc de leuştean.

♣ Extern, se freacă pielea pe zona afectată cu frunze proaspete de leuştean, zdrobite în prealabil, timp de 5 minute. Procedeul se repetă de 2 ori pe zi, timp de o săptămână.

♣ Intern, se administrează 12 linguriţe de suc de leuştean pe zi, în cură de minimum 2 săptămâni.

Contraindicaţii

Leuşteanul este contraindicat în sarcină şi alăptare. Există cazuri foarte rare în care s-a înregistrat un efect iritativ al leuşteanului, administrat în cantităţi mari şi pe termen lung, în infecţiile renale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *