Sucul de GRAPEFRUIT vă ajută să preveniţi sau să treceţi cu bine peste CRIZELE BILIARE

Mesele copioase cu prăjeli şi tocături, stresul şi oboseala pot declanşa crizele biliare, sau crizele de bilă.

Vezica/veziculă  biliară (colecistul sau “fierea”) este un organ de mici dimensiuni, de formă saculară care se găseşte sub ficat, cu  rolul de a depozita bila secretată de acesta. Bila, produs de secreţie hepatic, ajută la digestia grăsimilor.

Criza biliară se manifestă ca o tulburare funcţională sau de golire a veziculei, cele mai frecvente simptome fiind:

 • durerile acute în partea dreaptă;
 • starea de greaţă;
 • balonările.

Crizele biliare sunt prevenite şi tratate extrem de eficient cu sucul proaspăt de grapefruit:

Sucul de grapefruit şi crizele biliare

♣ Un pahar de suc de grapefruit băut dimineaţa, pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de micul-dejun, stimulează activitatea biliară, previne apariţia tulburărilor digestive, a dispepsiei şi a crizelor biliare.

♣ Administrat atunci când apar durerile şi celelalte simptome specifice dischineziei biliare (conjunctural), sucul proaspăt de grapefruit are un puternic efect de deblocare a colecistului, stimulând vărsarea bilei în duoden.

♣ Persoanele cu probleme biliare frecvente pot urma o cură cu suc de grapefruit: câte 1 pahar (200 ml.) consumat cu 30 de minute înainte de fiecare masă principală.

Sucul de grapefruit previne si trateaza crizele biliare

♣ De asemenea, când datorită hranei abundente şi bogate în grăsimi vezica biliară este foarte solicitată, se vor consuma câte 3 fructe pe zi, pentru a limita în mod natural apetitul şi a evita abuzurile culinare, ca de altfel, tulburările hepato-biliare care le însoţesc.

Sucul de grapefruit trebuie consumat proaspăt, stors cu cel mult 2 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la temperatura camerei – şi cu 6 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la frigider. De regulă, o cură cu grapefruit durează 10-14 zile, urmată de o pauză de 7 zile.

Factorii de risc ce pot declanşa o criză biliară:

 • un istoric familial de boli biliare;
 • dietele bogate în calorii;
 • constipaţia;
 • diabetul zaharat;
 • afecţiuni cronice: boală inflamatorie intestinală, colită ulceroasă;
 • administrarea de medicamente hipocolesterolemiante şi imunosupresive;
 • trigliceridele mari, colesterol ‘’rău’’ (LDL) crescut şi scăderea colesterolului’’ bun’’ (HDL);
 • tratamente cu estrogen şi cu anticoncepţionale.

Contraindicaţii

Este bine ca acest fruct să nu fie combinat cu nici un fel de medicament de sinteză, ci doar cu cele naturale, pentru care nu există nici o contraindicaţie.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>