SUCUL de GRAPEFRUIT ține la distanță CANCERUL printr-un efect uimitor. Doza zilnică recomandată

Grapefruitul este foarte bogat în vitamina C, o vitamină esențială în bătălia cu celulele canceroase.

Fructul conţine substanţe amare, fiind cel mai bun detoxifiant dintre toate citricele.

Sucul de grapefruit preparat în casă drenează ficatul şi vezica biliară, blochează acţiunea substanţelor toxice, accelerează arderea grăsimilor şi ajută la reglarea apetitului.

Este recomandat mai ales marilor amatori de carne, ca de altfel, celor care au consumat sau consumă alimente bogate în zahăr, amidon sau aditivi sintetici.

Citricele conțin substanțe anticancerigene

Citricele reprezintă un ingredient important al dietei mediteraneene.

Astfel, cercetătorii au constatat că cei care folosesc dieta mediteraneană au o incidenţă mult mai scăzută a cancerului de sân, de plămâni, de pancreas, de colon, de rect.

Pornind de la aceste observaţii, oamenii de știință au descoperit numeroase substanţe anticancerigene în citrice.

Spre exemplu, s-a ajuns la concluzia că există o relaţie inversă între consumul de vitamina C, existentă în cantităţi însemnate în lămâi, grapefruit şi portocale, şi apariţia cancerului de stomac, de esofag şi al cavităţii bucale.

Totodată, vitamina C are efecte de protecţie contra efectelor nocive ale unor chimicale cancerigene, precum nitrozaminele.

Grapefruitul previne mutațiile

Oamenii de știință au descoperit o substanţă prezentă în grapefruit – naringenina – care are un efect uimitor: pur şi simplu repară ADN-ul care a suferit mutaţii, prevenind astfel transformarea celulelor normale în celule canceroase.

Important de menționat este și faptul că toţi agenţii anticanceroşi din grapefruit acţionează cel mai eficient atunci când este consumat fructul proaspăt, spre deosebire de extractele mai mult sau mai puţin ‘’naturale’’ din comerţ.

Cura cu suc de grapefruit

Sucul se obţine prin simpla stoarcere, făcută fie cu clasicul dispozitiv manual, fie cu cel electric.

Trebuie consumat proaspăt, stors cu cel mult 2 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la temperatura camerei – şi cu 6 ore înainte de a fi băut – dacă se păstrează la frigider.

  • Se consumă măcar 2 pahare de suc proaspăt de grapefruit pe zi (sau 2 fructe), pentru a ţine la distanţă cancerul. Cura durează, de regulă, între 7 şi 21 de zile, timp în care se consumă între 500 şi 1500 ml de suc pe zi.

Sucul se bea pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de masă, şi nu în timpul mesei sau după aceea, deoarece poate interfera negativ cu procesul digestiei.

  • Cura se asociază întotdeauna cu dolomită pură (de la farmacie), adăugată sub formă de pulbere direct în suc, sau ingerată sub formă de capsule (citricele pot produce carențe de calciu și magneziu).

Precauții, contraindicații

Este contraindicat să se consume grapefruit cu trei ore înainte sau după administrarea de antibiotice, medicamente contra colesterolului şi a diabetului, pentru potenţă, diuretice, antiinflamatoare, antitumorale, etc.

Este bine ca grapefruitul să nu fie combinat cu nici un fel de medicament de sinteză, deoarece poate da reacții adverse severe.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>