SUCUL care se consumă la schimbarea de anotimp

Provocările impuse de schimbările anotimpurilor îşi pun întotdeauna amprenta asupra asupra stării generale de sănătate.

Schimbarea bruscă de temperature aduce după sine  iniţierea unui proces adaptativ la nivelul organismului uman, care poate fi mai rapid sau mai lent.

La schimbările de anotimp, sistemul natural de apărare al organismului în faţa infecţiilor este cel mai greu încercat.

De aceea, este bine să îl ajutăm, îndreptându-ne atenţia către remediile din ingrediente naturale.

Morcovul, plin de vitamine şi minerale

Morcovul este foarte bogat în vitamine şi este folosit încă din vremuri preistorice ca aliment şi medicament.

Are un nivel ridicat de vitamine şi minerale precum potasiu, calciu şi magneziu. Pe lângă vitamina C, leguma mai conţine şi vitamine din grupa B cu proprietăţi calmante şi regenerante. Are proprietăţi nutritive, este un bun antianemic, curativ, diuretic, remineralizant şi sedativ.

Suc de morcov

Sucul de morcov este forma de administrare a morcovului cea mai eficientă din punct de vedere terapeutic. Beneficiile sale pentru sănătate sunt datorate, în special, conţinutului bogat de carotenoide, dar şi a conţinutului de antioxidanţi.

Cum se prepară

Morcovii se spală foarte bine, se curăță, se taie în bucăţi mici şi se introduc, împreună cu puţină apă, în vasul blenderului. Se mărunţesc timp de 1-2 minute, formându-se astfel o pastă, a cărei consistență depinde de cantitatea de apă adăugată. La final, se adaugă şi suc proaspăt de lămâie (după gust), pentru un gust mai agreabil şi pentru a conserva mai bine proprietăţile morcovului.

Sucul de morcov are un continut ridicat de antioxidanti

Cum se consumă

Se consumă câte 200-300 ml, zilnic, pe o perioadă de 4 săptămâni.

Efectele sucului

  • Vitaminele A şi C, vitaminele din complexul B, pigmenţii din sucul de morcov stimulează organismul să producă celule cu rol în imunitate, le activează pe cele existente şi, totodată, stimulează producţia de anticorpi.
  • La nivel hepatic, morcovul acţionează asupra bilei în special, însă se pare că poate să regleze ansamblul activităţilor ficatului (reglează activităţile ficatului).
  • În plus, datorită conţinutului ridicat de fibre, acest suc este ca o matură pentru tubul digestiv, curăţind intestinele de substanţele reziduale şi normalizând tranzitul.
  • Este un adevărat aliment-medicament şi  în dieta diabeticilor, deoarece sucul de morcovi obţinut prin mixare are un indice glicemic foarte scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *