SUC din FRUNZE de RIDICHE – un excelent detoxifiant, inclusiv pentru fumători!

Frunzele de ridiche de lună (Raphanus sativus) au efecte vitaminizante și remineralizante mult mai puternice decât rădăcinile roșii.

Frunzele proaspete de ridiche conțin vitaminele A, B1, B2 și vitamina C. În același timp, ele au efecte antitoxice și depurative puternice, mai ales când sunt consumate în cure îndelungate.

Sucul din frunze de ridiche este un excelent detoxifiant și depurativ. Are efecte tonice hepatice, stimulează peristaltismul, fiind un remediu blând și ușor pentru persoanele cu boli hepatice și biliare.

Există două variante de obținere a sucului, în casă:

Varianta 1

Într-un blender se adaugă o mână de frunze proaspete, tăiate nu foarte mărunt, peste care se toarnă  trei sferturi de pahar de apă.

Se pulsează vreme de 2-3 minute acest amestec, apoi se lasă să mai stea vreme de un sfert de oră, după care se filtrează prin strecurătoarea pentru ceai sau prin tifon.

  • Se obține aproximativ 1 pahar de suc, care va fi băut într-o singură doză, dimineața, pe stomacul gol. Pentru curele mai puternice de curățare a sângelui se beau 2 pahare de suc pe zi: dimineața și seara.

Varianta 2

Se ia o mână de frunze proaspete și se tăie foarte fin.

Se pun într-un vas de sticlă sau ceramică și se toarnă deasupra un pahar de apă călduță (în nici un caz fierbinte), după care se lasă la macerat la temperatura camerei vreme de 4 ore și se filtrează prin tifon.

  • Se obține ceva mai mult de 1 pahar de suc, doză care va fi consumată pe stomacul gol, imediat după preparare.

Durata minimă a unei cure cu suc din frunze de ridiche de lună este de 12 zile.

Recomandat și fumătorilor

Persoanele care fumează – activ sau pasiv – sunt sfătuite să consume, pe lângă rădăcinile acestei plante, frunzele sale verzi și proaspete, deoarece conțin din belșug clorofilă, care ajută la eliminarea metalelor grele și a altor substanțe toxice din fumul de țigară.

De reținut:

Se consumă doar frunzele tinere, foarte fragede, de o culoare verde vie.  Acestea conțin cantităti importante de vitamina C, la care se adaugă o extraordinară bogătie în clorofilă – substanță cu puternice efecte detoxifiante, antivirale și antimutagene.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>