Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Studiu: Semințele de Mac Ajută la Vindecarea Completă a Osteoporozei

Macul, denumit sugestiv și ‘’somnișor’’, pentru efectele sale calmante și sedative, a fost folosit ca leac încă din timpuri vechi, dovedindu-și eficacitatea în tratarea astmului bronșic, bolilor ficatului, anginei pectorale și migrenelor.

Considerate mici uzine de medicamente, semințele de mac se pot mândri cu un conținut bogat de minerale (iod, mangan, magneziu, cupru, zinc) care le transformă într-o sursă de energie naturală pentru organism.

La buna stare de funcționare a orgasnimului contribuie, de asemenea, o serie întreagă de substanțe vindecătoare, printre care lecitina, acidul oxalic și alcaloizii, care ajută la sporirea enzimelor şi a acizilor grași prezenți deja în corpul uman.

Semințele de mac vindecă osteoporoza

Cu un conținut de 73%  acid linoleic, 10% acid palmitic, 13 % acid oleic și fosfor, semințele de mac ajută la întărirea sistemului osos.

Compoziția semințelor de mac, bogată în fosfor, ajută la o mai bună absorbție a calciului în organism. Toate acestea transformă macul într-un excelent remediu împotriva osteoporozei, o boală a oaselor, care până acum un secol era considerată o stare normală a persoanelor vârstnice.

Ce este osteoporoza?

O afecțiune caracterizată prin prezența demineralizarii osoase, asociată cu compromiterea structurii osoase trabeculare, afecțiune ce predispune osul la fractură în urma unui traumatism de mică intensitate sau chiar în lipsa acestuia.

Apare preponderant la femei, în perioada de menopauză, însă și la bărbații care consumă în mod excesiv alcool sau tutun; de asemenea, se poate produce și ca o determinare secundară a unor boli mai grave, precum cele sistemice (poliartrită, lupus sistemic, spondilită anchilozantă) sau anumite forme de cancer.

seminte mac
Semintele de Mac Vindeca Osteoporoza

Studiu: macul combate atrofia masei osoase

Această proprietate miraculoasă a macului, și anume, de combatere a atrofiei masei osoase, a fost descoperită întâmplător, odată cu transmutarea osemintelor unui cimitir vechi, aflat într-un cătun părăsit din Slovacia.

Ceea ce a atras atenția cercetătorilor a constat în faptul că oasele celor decedați nu prezentau semne ale osteoporozei. Și pentru că locuitorii regiunii erau cultivatori de mac, s-a ajuns la ipoteza că o astfel de plantă ar putea constitui remediu pentru combaterea bolii oaselor.

Pornindu-se de la această supoziție, oamenii de știință au realizat un studiu pe două grupuri de femei afectate de osteoporoză.

Pacientelor din primul grup li s-au administrat medicamente clasice pentru combaterea ostreoporozei, timp de 1 an de zile, în timp ce restului de paciente li s-au administrat diferite preparate din mac.

După 12 luni, cercetătorii au fost surprinși să constate că pacientele care urmaseră tratamentul cu preparate din mac au fost complet vindecate de boală, pe când restul femeilor încă sufereau de osteoporoză.

Rețetă cu semințe de mac împotriva osteoporozei

Ingrediente

10 gr. semințe uscate de mac, o cană cu apă clocotită, o lingură de miere de albine

Mod de preparare

Peste semințele uscate de mac se toarnă apa clocotită, recipientul se acoperă, iar când lichidul ajunge la o temperatură de 40 de grade Celsius, se adaugă și mierea de albine. Se amestecă bine, după care se acoperă vasul, se lasă la răcit, după care se strecoară.

Mod de administrare

Se va administra câte o lingură din acest preparat (lichid), de 2-3 ori pe zi, după mesele principale. Se ţin cure de maximum 2 săptămâni, pe o perioadă de 1 an.

36 comentarii

 1. cite cazuri de osteoporoza a-ti vazut vindecate? se poate sti macar un caz rezolvat,ca bolnavi sunt citi maci in ……..!

 2. Cit timp se face cura de mac ? Doar 2 săptămîni ?Ați explicat ,că se poate pe un an cura,cu reușită

 3. Ulei de seminte de mac, administrate zilnic, dimineata, pe nemincate (are gust bun), timp de 1 an. Plus 2 lingurite de seminte de susan, inmuiate in prealabil si o capsula de coada calului/zi. Osteoporoza vindecata intr-un an. E bine de administrat, pentru cei cu probleme, chiar si preventiv, 1 cp Vigantoleten de 1000 mg, zilnic, din septembrie, pina in aprilie si Ca, 10 zile pe luna. Tratament garantat.

  1. Multumesc pentru comentariu! Va rog sa-mi spuneti cate picaturi de ulei de seminte de mac se administrteaza zilnic .Vigantoleten nu se mai gaseste in farmacii de cateva luni.

 4. Daca acest tratament cu mac,susan ar fi atit de benefic nu ar avea nimeni osteoropoza .Lasa-ti sa-si dea medicii verdictul sa prescrie tratamentul adecvat si nu va mai otraviti ficatul cu tot feluri de ierburi .Fiecare om răspunde de sănătatea lui.

  1. Bine spuneti,fiecare raspunde de sanatatea lui …deci medicul sa raspunda de sanatatea lui, nu de a altuia ! 🙂

 5. DUPA UN AN DE CONSUMAT MAC…SCAPI DE TOATE NU NUMAI DE OSTEOPOROZA…SI FAMILIA SCAPA DE TINE…

 6. Interesant, voi încerca …..nu are ce sa facă rău……nu stiu daca se rezolva problema medicală……..

 7. Am cumpärat mac imntr-un magazin rusesc in Grecia, a fost negru- nu blau – si e amar räu, nu se mänincä. De ce o fi asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *