Studiu: Seleniul Organic Extras Din Drojdia de Bere, Antidotul Cancerului

Deficienţa de seleniu atrage după sine probleme de sănătate majore, precum cancer, boli cardiace, afecţiuni inflamatorii diverse, probleme imunitare, slăbiciune musculară şi oboseală.

Seleniul este un mineral greu de obţinut în stare pură, necesar, însă, pentru activitatea corespunzătoare a glutation peroxidazelor – un grup de enzime care joacă un rol cheie în detoxifierea organismului, protejând celulele împotriva toxinelor din mediu, cât şi din alimentaţie.

Rolul seleniului în corpul uman

În corpul uman, seleniul se regăseşte în cantităţi mici, însă este prezent în toate ţesuturile. Concentraţia cea mai mare de seleniu se găseşte în rinichi, ficat, splină şi pancreas.

Cea mai importantă funcţie biologică a sa constă în rolul său de mineral antioxidant. Seleniul protejează celulele de distrugerile produse de radicalii liberi din organism, prevenind, astfel, îmbătrânirea prematură şi îmbolnăvirea.

Aceeaşi substanţă protejează împotriva acţiunii toxice a metalelor grele (plumb, mercur, arseniu), fiind esenţial pentru producerea anticorpilor – substanţe pe care sistemul imunitar le foloseşte pentru a se apăra de viruşi, bacterii, ciuperci parazite, etc.

Mai mult decât atât, seleniul intervine în sinteza coenzimei Q10, în reglarea nivelului hormonilor masculini şi în buna funcţionare a prostatei la bărbaţi.

De ce este mai bun seleniul organic

Seleniul de sinteză, obţinut ca produs secundar, este mai greu de asimilat de către organism şi deţine doar o parte dintre efectele antitumorale şi stimulente imunitare ale variantei sale organice, pierzându-şi din bogăţia de oligoelemente, vitamine şi aminoacizi din organismele vii.

Seleniul organic, obţinut din drojdia de bere, conţine aminoacizi, vitamine din complexul B, vitamina A şi E, precum şi multe alte oligoelemente (crom, magneziu, fier, etc.).

În studiile efectuate pentru a demonstra acţiunea terapeutică a acestui oligoelement, a rezultat faptul că compuşii de seleniu obţinuţi din extractul de drojdie au indus apoptoza (moartea celulară programată) celulelor canceroase, atât ȋn cazul culturilor de celule, precum şi în cazul animalelor de laborator.

cancer

Seleniul Organic Reduce Riscul de Cancer

Studiu: Seleniul Natural Reduce Riscul de Cancer

Într-un  studiu American, efectuat la Cornell University şi la University of Arizona, a fost verificat efectul terapeutic al seleniului organic.

Acesta a fost testat pe un număr de 1.300 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani. Bolnavii au fost împărţiţi în 2 grupe egale: la jumătate dintre pacienţi le-au fost administrate zilnic capsule cu seleniu natural, extras din drojdie de bere, în timp ce cealaltă jumătate a primit un remediu placebo (fals).

După 5 ani de administrare, rezultatul avea să uimească lumea ştiinţifică, oferind un impuls extraordinar medicinii naturiste în tratarea cancerului.

Aşadar, în grupa care a luat seleniu organic, au fost înregistrate cu 63% mai puţine cazuri de cancer de colon, cu 58% mai puţine cazuri de cancer colorectal şi cu 46% mai puţine cazuri de cancer pulmonar, comparativ cu grupa celor care au luat remediul placebo.

Mai mult decât atât, numărul pacienţilor care s-au stins din cauza cancerului a fost redus la jumătate.

În multiplele cercetări epidemiologice, făcute în toată lumea, pe zeci de mii de oameni, seleniul s-a dovedit promiţător în prevenirea cancerului de ovare, col, rect, vezică urinară, esofag, pancreas, ficat, leucemie.

Modul de administrare a seleniului organic

Capsulele cu extract de seleniu organic conţin, de regulă, 50 – 100 micrograme de seleniu, extras din drojdia de bere.

Se va căuta seleniul organic care are scris pe etichetă clar din ce este extras. În caz contrar, nu este vorba decât de o contrafacere. Din acest seleniu organic, se vor administra, zilnic:

→ 100 mcg. (micrograme) copiilor peste 3 ani

→ 200 – 300 mcg. adulţilor

→ 400 mcg. femeilor care alăptează, persoanelor cu cancer, celor care fumează sau lucrează în mediu toxic

Doza maximă de seleniu organic poate ajunge şi la 700 mcg., însă doar la recomandarea medicului, sub supraveghere de specialitate.

Tratamentul durează 60 – 90 de zile, cu pauză de 15 – 30 de zile, după care administrarea se poate relua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *