Potrivit oamenilor de ştiinţă, floricelele de porumb sunt un tip de gustare care face bine sănătăţii, deoarece conţin mai multe substanţe antioxidante (polifenoli) decât fructele şi legumele.
În cadrul celei de-a 243-a Întâlnire şi Expoziţie Naţională a Societăţii Americane de Chimie din San Diego, un om de ştiinţă specializat în studiul componentelor sănătoase din ciocolată, nuci şi alte mâncăruri asemănătoare a explicat faptul că polifenolii se găsesc în concentraţii mai mari în popcorn/floricele de porumb.
Motivul: floricele de porumb conţin doar 4% apă, iar polifenolii se diluează în procentul de 90% apă care se regăseşte în majoritatea fructelor şi legumelor.
Popcornul conţine de 5 ori mai mulţi antioxidanţi
Ultimele cercetări indică faptul că floricelele de porumb ar trebui incluse în dieta zilnică, deoarece au un conţinut scăzut de kilocalorii şi oferă rapid senzaţia de saţietate.
Pe parcursul studiului ştiinţific, savanţii de la Universitatea din Scranton, Pennsylvania, au observat că acest aliment conţine de cinci ori mai mulţi antioxidanţi decât fructele şi legumele.
În urma rezultatelor obţinute în laborator, s-a descoperit că o porţie de floricele de porumb conţine circa 300 mg. de antioxidanţi – substanţe care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulelor.
În plus, cercetătorii au descoperit că pe lângă aceşti antioxidanţi, floricelele de porumb sunt bogate în fibre.
Cu toate acestea, nutriţioniştii spun că din dieta zilnică nu ar trebui să lipsească cele cinci porţii de fructe şi legume. Deşi este bogat în antioxidati, popcornul este sărac în vitamine şi minerale (substanţe nutritive care sunt critice pentru o sănătate bună, dar care lipsesc din popcorn).
Alegeţi natural
Potrivit nutriţioniştilor, floricelele de porumb îşi păstrează calităţile atât timp cât sunt preparate fără grăsime şi fără sare.
Se recomandă prepararea popcornului în mod tradiţional – într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei de rapiţă (punct înalt de ardere). Unul dintre avantajele preparării popcornului acasă este că putem avea control asupra condimentelor şi putem păstra un conţinut de sodiu limitat.
Aşadar, pentru un plus de savoare, sarea poate fi înlocuită cu o combinaţie de condimente precum: pudră de ceapă sau de usturoi, scorţişoară sau chimen.
Dacă, însă, optaţi pentru popcornul preparat la microunde, care este foarte rar sau aproape niciodată natural, găsiţi cea mai sănătoasă variantă – căutaţi produsele pe a căror etichetă scrie ‘’fără grăsimi’’, ţinând cont de faptul că o porţie de popcorn fără grăsimi poate conţine între 90-150 de calorii, şi nu mai mult de 1 gram de grăsimi saturate.
Asigură necesarul zilnic de cereale integrale
Floricelele de porumb ar putea reprezenta tipul perfect de gustare, fiind singurul tip de snack ce provine din cereale integrale 100% neprocesate.
O porţie de popcorn asigură peste 70% din necesarul zilnic de cereale integrale.
În medie, un adult nu consumă mai mult de jumătate de porţie de cereale integrale în fiecare zi, astfel că floricelele de porumb ar putea să acopere acest gol – cu condiţia ca acestea să fie preparate cât mai natural, fără unt, margarină, sare, etc.
Aproximativ 43% din popcornul gătit la microunde este grăsime, în comparaţie cu un procentaj de 28% obţinut în cazul popcornului preparat în ulei.
Eu îl prepar la tigaie sau tuci.Alături de o bere rece.
Sunteti incredibili!!!!!! Voi chiar credeti ce postati?