Studiu: COPIII care îşi petrec primii ani de viaţă alături de CĂŢEI sunt feriţi de ASTM

Pe lângă faptul că ne fac viaţa mai frumoasă, animalele de companie se dovedesc a fi adevăraţi terapeuţi.

Studiile făcute de-a lungul timpul au demonstrat efectele benefice ale animalelor de companie asupra stăpânilor.

S-a dovedit că persoanele care au un animal de companie stau mult mai bine atât în ceea ce priveşte sănătatea fizică, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea mentală.

Despre câini (şi pisici) specialiştii spun că reprezintă un antidepresiv natural, având în vedere că o repriză de joacă cu aceşti terapeuţi blănoşi creşte secreţia de serotonină, prolactină şi oxitocină, cunoscute ca hormoni ai fericirii.

Preveniţi astmul la copii cu ajutorul căţeilor

Copiii care îşi petrec copilăria alături de căţei prezintă un risc de astm mai scăzut.

Studiu Suedia

Conform unui studiu realizat de cercetătorii din Suedia, bebeluşii care îşi petrec copilăria alături de căţei, ponei şi alte animale de companie în zone rurale prezintă un risc mult mai scăzut de a dezvolta astm până la vârsta de şase ani.

Cercetătorii au ajuns la concluzia potrivit căreia copiii care trăiesc alături de câini prezintă un risc de dezoltare a astmului cu 13% mai scăzut până la vârsta şcolarizării, în timp ce copiii care trăiesc în zone rurale, alături de animale de fermă, beneficiază de o reducere cu 52% a acestui risc.

Prezenta unui caine in primii ani de viata ai copilului reduce riscul de a face mai tarziu astm

Chiar dacă studiul nu demonstrează în mod direct teoria potrivit căreia câinii previn astmul, analiza sugerează faptul că părinţii care aşteaptă venirea pe lume a copiilor lor ar putea să nu mai fie nevoiţi să renunţe la animale de companie, completează autorii studiului:

  • “Să permiţi copiilor să aibă un animal de companie în casele lor echivalează cu îmbogăţirea vieţii de familie în multe feluri şi, poate, cu îmbogăţirea microbiomului şi întărirea sistemului lor imunitar”, explică Tove Fall, cercetător la Universitatea Uppsala din Suedia.

Analiza a inclus aproximativ 276.000 de şcolari, din care aproape 22.000 au avut un câine în primul lor an de viaţă şi aproximativ 950 ai căror părinţi lucrau în preajma unor animale de fermă. În total, 11.600 copii au suferit un incident astmatic în cel de-al şaptelea an de viaţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *