Studii: Glucozinolații Din Varză Previn Cinci Forme de Cancer

Sutele de studii realizate în ultimii 20 de ani au demonstrat că varza consumată crudă are efecte antitumorale şi anticancerigene.

Glucozinolații, substanţele terapeutic active, responsabile în mare măsură de efectele anticancerigene ale legumei, sunt păstrate cel mai bine în varza crudă – cea mai eficientă formă de administrare.

Varza şi prevenirea bolii canceroase

Pentru că este mai uşor să prevenim decât să tratăm, cercetătorii au realizat peste 100 de studii asupra proprietăţilor terapeutice ale verzei în ceea ce priveşte prevenirea bolii canceroase.

Rezultatele au arătat că principiile active din frunzele de varză induc celulelor maligne un program de autodistrugere folosit de organism pentru eliminarea celulelor îmbătrânite (apoptoza). Mai mult, principiile active din compoziţia frunzelor de varză crudă reglează acţiunea hormonilor steroidieni în organism, despre care ştim că sunt implicați în apariţia a numeroase forme de cancer.

De asemenea, studiile au demonstrat că o dietă regulată cu varză crudă reglează ritmul de diviziune celulară, inducând o creştere a producţiei enzimelor, al căror rol constă în inactivarea şi eliminarea celulelor maligne.

Salata de varză crudă, cea mai indicată

Varza tăiată cu un cuţit cu lama de inox, amestecată cu sare, puţin cimbru, ulei presat la rece, oţet sau lămâie după gust, reprezintă arma împotriva cancerului.

Consumând câte 200 gr. de salată de varză astfel preparată, 3-5 zile pe săptămână, pe o perioadă de minimum 4 săptămâni (cura poate dura oricât de mult), ne poate salva viaţa, ferindu-ne de o multitudine de forme de cancer, precum:

Cancerul vezicii urinare

Medicii de la Universitatea din Texas au ajuns la concluzia că varza consumată crudă în mod regulat reduce puternic incidenţa acestei boli.

În urma studiului realizat pe 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, în paralel cu cazurile a 708 persoane sănătoase din aceeaşi grupă de vârstă şi de aceeaşi rasă, s-a demonstrat  că la subiecţii care consumau varză crudă de mai multe ori pe săptămână, precum şi alte legume înrudite (broccoli, varză roşie) incidenţa cancerului vezicii urinare a fost cu 29% mai scăzută.

varza cruda

Varza Consumata Regulat Previne Boala Canceroasa

Cancerul de prostată

În urma unei cercetări realizate pe 1.000 de persoane de sex masculin, în Statele Unite, a arătat că prin consumul legumelor crude la cel puţin o treime din mese, şansele de a face această boală sunt reduse cu 35%.

Mai mult, la cei care au consumat măcar la o treime din mese varză crudă, precum şi broccoli şi varză roşie, riscul de a face cancer de prostată a scăzut cu 44%.

Cancer la sân

Cercetările făcute în Singapore, China, Statele Unite, Polonia şi Olanda au arătat că femeile care consumă varză, încă de la vârsta de 12-13 ani, măcar o dată la 2-3 zile, se bucură într-o proporţie foarte ridicată de imunitate faţă de cancerul la sân.

Cancerul de colon şi rect

Conform raportului final al unui studiu gigant realizat în Olanda, persoanele care consumă vegetale crude scad cu 25% riscul de a dezvolta cancer cu această localizare.

Pe de altă parte, la vegetarienii care consumă cu predilecţie varză, varză roşie, conopidă şi broccoli (legume din familia cruciferelor), incidenţa cancerului de colon şi de rect este redusă cu 49%, ceea ce înseamnă că sunt de 2 ori mai protejaţi de această cruntă afecţiune.

Cancerul pulmonar

În urma unui studiu publicat de către o instutie multinaţională ‘’ Agency for Research on Cancer”, Lyon, Franţa, ne informează că varza crudă şi legumele înrudite cu ea reduce cu 37% riscul dezvoltării cancerului pulmonar.

Studiile similare făcute în China au sugerat că atât fumătorii, cât şi foştii fumători, beneficiază de acelaşi efecte terapeutice extraordinare ale consumului de varză crudă.

Precauţii

Varza crudă va fi consumată cu precauţie, la început în cantităţi foarte mici, de persoanele care suferă de colită de fermentaţie, hiper şi hipo-tiroidie.

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *