Spirulina contraindicatii – POSIBILE REACTII ADVERSE

Spirulina este o sursa sigura de proteine, nutrienti, vitamine si minerale si nu se cunosc reactii adverse asociate cu consumul acesteia, insa organismul poate reactiona in functie de starea de sanatate a fiecaruia.

TIPURI DE SPIRULINA SI DOZAJ

-Exista multe tipuri de spirulina, dar este de preferat spirulina organica luata de la o sursa credibila. Spirulina poate fi gasita sub forma de capsule, tablete, praf sau fulgi.

-Este recomandat a se consuma intre trei si cinci grame pe zi cu o cantitate suficienta de apa pentru a fi absorbita mai bine de organism.O nota importanta la dozare: in afara faptului ca este foarte bogata in vitamine si minerale esentiale, spirulina este si un posibil detoxifiant. De aceea este bine de inceput cu o doza mai mica si dupa ce vedeti cum raspunde corpul dumneavoastra puteti mari doza treptat.


Posibile reactii:

  • Febra usoara: Continutul crescut de proteine accelereaza metabolismul ceea ce poate duce la ridicarea temperaturii corpului.
  • Scaun verde inchis: spirulina poate curata deseurile ramase pe colon si de aceea scaunul poate fi mai inchis; de asemenea este bogata in clorofila- scaun verde.
  • Gaze excesive: Ar putea fi un semn ca sistemul digestiv nu fuctioneaza normal sau exista o acumulare de gaze.
  • Senzatie de agitatie: Nivelul ridicat de proteine este convertit in energie ceea ce poate da o stare de agitatie.
  • Aparitia eruptiilor si mancarimi ale pielii: Se datoreaza procesului de curatare al colonului si vor fi temporare.
  • Somnolenta: se datoreaza procesului de detoxifiere ceea ce indica nevoia de odihna.

1017540_553913564666231_643465865_n

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII

Parerea cercetatorilor este practic unanima si anume, ca spirulina crescuta, recoltata, conservata si administrata corespunzator este practic netoxica. Singura rezerva se refera la spirulina provenita din surse nesigure si care poate fi alterata (ceea ce o face extrem de toxica pentru ficat), infestata cu pesticide sau chiar cu metale grele cancerigene. Precautia este necesara si in cazul bolnavilor hepatici, care vor lua acest remediu la inceput, in primele 5-7 zile, in doze mici (nu mai mult de un gram pe zi), marind treptat doza, pana se ajunge la cantitatea normala. Aceasta, deoarece in cazuri foarte rare pacientii pot prezenta o sensibilitate hepatica neobisnuita la spirulina, care altfel este printre cele mai ne-toxice remedii cunoscute.

  • Retineti: corpul are nevoie sa se adapteze cu spirulina asa ca mariti doza treptat, beti multa apa, mancati sanatos si odihniti-va suficient.
  • Inainte de a consuma spirulina fiti sigur ca nu aveti vreo alergie la iod sau fructe de mare; nu suferiti de hipertiroidie, nu sunteti insarcinata sau alaptati. Consultati mai intai un medic in aceste cazuri.
Loading...
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *