Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ŞOSETE cu SALVIE – un truc inedit care vă scapă de mirosul neplăcut al picioarelor

Înainte de toate, pentru a diminua transpiraţia şi mirosul neplăcut al picioarelor, este recomandată spălarea zilnică cu apă călduţă, purtarea unor ciorapi din bumbac şi a încălţămintei din piele.

Ciuperca piciorului este principala afecţiune responsabilă de apariţia mirosului neplăcut al picioarelor, dar şi de apariţia altor simptome, precum mâncărimea, descuamarea tălpii şi a pielii dintre degete.

Din fericire, există remedii naturale care pot ajuta la înlăturarea acestei probleme stânjenitoare:

Şosete cu frunze de salvie

Salvia are proprietăţi antiseptice, cicatrizante, astringente şi antiinflamatorii, fiind o soluţie eficientă împotriva mirosului neplăcut al picioarelor.

♣ Această veche reţetă, în care frunzele de salvie (câteva frunze) sunt introduse în şosete de lână sau de bumbac, regularizează transpiraţia picioarelor şi elimină mirosul neplăcut. Se lasă să acționeze câteva ore sau ȋntreaga noapte. Acest truc are efecte odorizante şi antiperspirante.

♣ Un alt remediu pe bază de salvie contra transpiraţiei şi a mirosului urât al picioarelor, la fel de eficient, constă în băile cu decoct (strecurat) de frunze flori de salvie – 2 linguri la un litru de apă. Se fac băi de 20 de minute, după care picioarele se clătesc cu apă călduţă.

Băi de picioare cu ceai negru

Ceaiul negru conţine acid tanic, o substanţă ce favorizează distrugerea bacteriilor şi închiderea porilor. Aceasta ajută la combaterea transpiraţiei excesive şi mirosului neplăcut.

♣ Se prepară o infuzie concentrată din 4 linguriţe de plantă (ceai negru) şi 500 ml. apă fierbinte. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, iar când lichidul se răceşte puţin, se toarnă într-un lighean în care au fost adăugaţi 2 litri de apă rece. Baia de picioare durează 30 de minute şi se repetă de 2 ori pe zi.

sosete cu salvie.
Salvia are proprietati antiseptice

Băi de picioare cu frunze de nuc

Frunzele de nuc au virturi antiseptice, înlătură transpiraţia şi mirosul neplăcut al picioarelor. Mai mult decât atât, ele uşurează picioarele obosite după o zi grea de mers.

♣ Se fierb 2 frunze de nuc într-o jumătate de litru de apă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, după care se strecoară.  La lichidul fierbinte se adaugă apă rece. Amestecul se varsă într-un lighean, în care se adaugă şi un pumn de sare grunjoasă. Se face o baie de picioare, până la glezne, timp de 20 de minute, apoi picioarele se şterg şi se masează cu suc de lămâie – acţionează eficient contra bacteriilor şi în caz de picioare umflate şi obosite.

Băi de picioare cu bicarbonat de sodiu şi oţet

Bicarbonatul de sodiu neutralizează pH-ul transpiraţiei şi reduce numărul de bacterii de la suprafaţa pielii. Oţetul de mere distruge ciuperca piciorului, calmează iritaţiile şi mâncărimile.

♣ În 2 litri de apă caldă se adaugă 1 pahar de oţet şi o lingură de bicarbonate. Se amestecă bine, până la dizolvare. Băile de picioare cu bicarbonat de sodiu şi oţet se fac seara, de 2 ori pe săptămână.

Băi de picioare cu sare

Sarea extrage umezeala din tălpi, distrugând ‘’habitatul’’ bacteriei.

♣ Într-un lighean cu apă caldă se dizolvă o jumătate de pungă de sare grunjoasă. Se stă cu picioarele în acest amestec timp de 20 de minute. Procedeul se repetă zilnic, timp de 2 săptămâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *