Soluții urgente pentru CRIZE de ASTM (remedii de prim ajutor)

Temperaturile scăzute de afară, asociate cu infecțiile respiratorii specifice sezonului sunt un factor important declanșator al crizelor de astm.

Această boală inflamatorie cronică a cailor respiratorii este caracterizată printr-o recurență a crizelor astmatice.

În timpul unui atac de astm, mușchii care căptușesc căile respiratorii se contractă, micșorând spațiile prin care aerul poate pătrunde în organism.

Pacientul simte, astfel, o lipsă de aer pe care nu o poate controla, senzația de a tuși și o tensiune, apăsare în zona pieptului, respirația devenind zgomotoasă.

Ca remedii de prim ajutor în caz de criză de astm, în caz de urgență, se recomandă:

Masaj cu usturoi

• Pisați 2 căței de usturoi și adăugați-i  în 500 ml. de ulei. Aplicați această mixtură pe talpa picioarelor și pe coloana vertebrală, masând ușor.

• Eficient este și 1 cățel de usturoi macerat, vreme de 8 zile, într-un pahar de alcool de 90 de grade. La nevoie, puneți câteva picături din acest amestec pe o bucățică de zahăr.

• De asemenea, pentru a calma o criză de astm, impregnați cu amestecul de usturoi și alcool o compresă înmuiată înainte în apă fierbinte și aplicați-o pe piept. Căldura e indispensabilă pentru eficientă acestui tratament.

Cafea, în loc de inhalator

Dacă sunteți astmatici și v-ați uitat inhalatorul acasă și simțiți cum se apropie o criză de astm, intrați rapid într-un bar sau o cofetărie și cereți două cafele tari.

Cofeina slăbește obstrucția bronhiilor și ușurează respirația, arată studiile realizate în Canada. Tot în caz de urgență, în locul cafelei, pot fi consumate două tablete de ciocolată neagră.

Ceai de cimbru

Cimbrul este o plantă cunoscută încă din Antichitate pentru virtuțile sale antiseptice. Crizele de astm, declanșate adesea de o infecție, pot fi ținute sub control cu ajutorului ceaiului de cimbru.

Se prepară infuzie din 1 linguriță de plantă opărită cu 1 cană de apă. Beți 2-3 infuzii pe zi.

Suc de aloe vera

În cazul unei crize de astm, se aplică pe piept comprese îmbibate în suc de aloe vera. Au un efect calmant binevenit.

Important de precizat este și faptul că aloe vera poate limita gravitatea crizelor de astm. Pentru aceasta, beți zilnic – o dată pe zi – 10 ml. de suc de aloe vera. În continuare, sporiți progresiv dozăacotidiană până ce ajungeți la 25 ml. de suc.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *