Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

„Soarele” – Tarta apetisantă din brânză de vaci şi piersici, o idee minunată pentru un desert deosebit

Brânza de vaci este tocmai acel produs alimentar foarte folositor pentru copii pe care mulţi dintre ei nu îl iubesc. În caz că sunteţi într-o asemenea situaţie, redacţia noastră v-a pregătit o reţetă de desert care ar putea rezolva această problemă. Copilaşul dumneavoastră va îndrăgi noua coptură şi cu cea mai mare plăcere va mânca astfel brânză de vaci, care este şi ingredientul principal. „Soarele” se pregăteşte foarte repede şi are şi un gust extraordinar!

Ingrediente pentru aluat

– 100 g de unt;
– 200 g de făină;
– 1 ou;
– 2-3 linguri de lapte;
– 4 linguri de zahăr brun;
– 1 linguriţă de praf de copt;

Ingrediente pentru umplutură

– 300 g de brânză de vaci;
– 50-100 g de zahăr brun;
– vanilină;
– 2 ouă;
– 1 lingură de amidon;
– conservă de piersici;

Modul de preparare

Se amestecă făina cu unt şi cu celelalte componente şi se face aluatul. Nu exageraţi cu timpul de frământare, căci aluatul ar putea deveni lipicios. Se pregăteşte tava, peste care se pune aluatul în forma dorită. Se evidenţiază marginile formei din aluat, se străpunge aluatul cu furculiţa şi se pune în frigider pentru 30 de minute.

Acum pregătim umplutura. Brânza se rade şi se adaugă zahăr, ouă, amidon şi vanilină. Forma din aluat se pune în cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.

Umplutura din brânză se pune pe forma din aluat. De asupra se aşează feliile de piersic, aşa încât să fie puţin afundate în brânză. Coptura se pune în cuptor pentru circa 30 de minute, până când va deveni de culoare aurie.
Această coptură poate fi servită atât caldă, cât şi rece şi se potriveşte de minune cu o ceaşcă fierbinte de cafea sau de cacao. Dar cel mai bine este să-l serviţi în compania plăcută a celor dragi. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *