SMOOTHIE pentru reducerea grăsimii abdominale și scăderea în greutate

Grăsimea abdominală devine o problemă din ce în ce mai frecventă, atât printre tineri, cât și printre adulți.

Alimentația neadecvată, sedentarismul, privarea de somn și încetinirea metabolismului sunt factori care pot determina creșterea circumferinței taliei.

Având în vedere factorii declanșatori sau de întreținere a grăsimii abdominale, se poate interveni pe fiecare în parte.

Cei care doresc să scadă în greutate sau să reducă grăsimea abdominală, pot înlocui micul-dejun cu o bautură extrem de prețioasă petru sănătate.

Smoothie pentru reducerea grăsimii abdominale

Această băutură scade grăsimea abdominală și greutatea prin reducerea apetitului și prin conținutul de fitonutrienți  cu rol antiinflamator și antioxidant.

Ingrediente

  • 1 cană fructe de pădure (se pot folosi și congelate) – aproximativ 100 g
  • 1 banană de mărime medie (circa 130 g)
  • 1 cană spanac (circa 50 g)
  • ½ linguriță ghimbir ras (circa 1-2 g)
  • 1 lingură semințe de susan (circa 7 g)
  • opțional, pentru un plus de proteine: 1-2 linguri pudră proteică, vegetală

Mod de preparare și administrare

Se adaugă toate ingredientele în vasul unui blender și se pulsează până la obținerea unui smoothie, care se consumă dimineața, pe stomacul gol.

Dacă nu se folosesc fructe congelate, se pot adăuga câteva cuburi de gheață și apă, pentru obținerea consistenței dorite.

Apa se poate înlocui cu orice băutură vegetală (de orez, cocos, migdale).

Fructele de pădure (afine, zmeură, coacăze, mure) au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare importante. Întrucât creșterea masei grase este însoțită, de obicei, de prezența unei stări inflamatorii, fructele de pădure ajută la scăderea acesteia, dar și la ‘’rapararea’’ acțiunii nocive a radicalilor liberi prin acțiunea antioxidantă.

Pectinele (fibre) din banană oferă sațietate pentru o perioadă de timp. Banana conține, de asemenea, cantități însemnate de antioxidanți (carotenoizi – luteină, alfa – și beta-caroten).

Spanacul conține folați cu acțiune extreme de importantă în scăderea greutății corporale și a grăsimii abdominale. Reduc senzația de foame, cresc sațietatea și țin mai bine sub control poftele pentru alimentele nocive.

Ghimbirul crește efectul termic al alimentelor și reduce senzația de foame, fiind ideal pentru scăderea nivelului de grăsime abdominală, și a greutății în general.

Semințele de susan sunt bogate în fibre solubile și insolubile, benefice în normalizarea indicelui glicemic al alimentelor și scăderea în greutate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.