Medicină naturistă, Rețete naturiste

SIROPURI de sezon pentru sănătatea PLĂMÂNILOR

Curăţirea plămânilor previne apariţia infecţiilor, îmbunătăţeşte capacitatea pulmonară şi reduce riscul de cancer.

Acumulările de toxine încarcă plămânii cu un exces de mucus care, în timp, poate duce la afecţiuni greu de tratat.

Şi pentru că plămânii funcţionează la capacitate maximă doar atunci când sunt curaţi, purificarea lor este esenţială pentru menţinerea sănătăţii generale.

Pentru vindecarea sistemului respirator şi curăţirea plămânilor, se recomandă:

Sirop de nuci verzi

Se iau 40 de nuci verzi, mici, şi se taie în sferturi. Se pun într-un borcan, iar peste ele se toarnă 1 kilogram de miere. Recipientul se închide etanş şi se lasă să stea la soare timp de 30 de zile. La fiecare 10 zile, conţinutul se amestecă cu o lingură de lemn. După această perioadă, se scot nucile şi se administrează siropul.

  • Se ia 1 linguriţă de sirop, dimineaţa, pe stomacul gol, până la terminarea întregii cantităţi.

Sirop de conifere

În lunile mai-iunie se culeg vârfurile fragede, cu ace/muguri moi, de pe crengile coniferelor. Se pun în borcane de 1 litru, în straturi alternative, cu miere de albine.  Recipientul se închide ermetic şi se păstrează în frigider, timp de 3 săptămâni, apoi se strecoară.

Siropul de conifere purifica plamanii

  • Se administrează câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, între mese, până se consumă tot siropul din borcan. Următoarea cură poate fi începută după o pauză de 2-3 săptămâni.

Sirop de morcovi

Se ia o jumătate de kilogram de morcovi. Morcovii se curăță, se taie în bucăţi mici, circulare, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă. Când morcovii sunt moi, se strecoară zeama (nu se aruncă).

Se pasează morcovii cu furculiţa sau se dau prin blender. Se amestecă zeama cu miere, după care se adaugă şi morcovii pasaţi. Siropul se păstrează la frigider.

  • Se ia 1 linguriţă de sirop, de 3-4 ori pe zi, timp de câteva zile. Este recomandat în special pentru vindecarea rapidă a tusei.

Sirop de ceapă şi usturoi

Se ia 1 ceapă mare şi se toacă mărunt, după care se amestecă cu 4-5 căţei de usturoi pisaţi. În continuare, ingredientele se amestecă cu 150 g miere de albine şi se lasă timp de 2-3 ore, într-un loc cald.

  • Din sucul rezultat se consumă câte 1 lingură de 3-4 ori pe zi, după masă, o zi pe săptămână.
loading...
Loading...