Rețete naturiste, Tratamente naturiste

SIROP de PĂDUCEL făcut în casă: elixir pentru inimă, psihic și somn liniștit

Fructele de păducel sunt supranumite ‘’fructele inimii’, deoarece sunt unul dintre cele mai bune medicamente din lume pentru bolile cardiovasculare.

Paducelul are ca principii active: acid crategic, derivați flavonici, ulei volatil, taninuri, pectine, vitamina C, săruri minerale.

Are, de asemenea, acțiune vasodilatatoare, hipotensivă și sedativă asupra sistemului nervos central. Acțiune energizantă asupra circulației coronariene și cerebrale, asupra activității cardiace.

Siropul de fructe de păducel este un elixir calmant pentru psihic și sistemul nervos, pentru stare de calm și somn liniștit, un excelent tonic cardiac și susținător de efort.

Sirop din fructe de păducel

Preparare 

Într-un borcan de sticlă se pun alternativ un strat de fructe proaspete de păducel, tocate cât mai mărunt, un strat de miere (fiecare cu grosime de aproximativ 2 degete), până se ajunge la gura recipientului, unde se pune ultimul strat de miere.

Se închide ermetic vasul și se lasă la întuneric și răcoare, timp de 4-8 săptămâni. După această perioadă  de timp, se filtrează conținutul, deoarece sâmburii nu trebuie să ajungă în preparatul final.

Siropul obținut se trage în borcane sau sticle închise la culoare.

Administrare

Siropul din fructe de paducel: calmant pentru sistemul nervos, tonic cardiac

Se ia câte 1 lingură de sirop, de 4 ori pe zi, în cure de lungă durată.

Este un elixir calmant pentru psihic și sistemul nervos, un excelent tonic cardiac și susținător de efort.

Este perfect la venirea sezonului rece, împotriva circulației periferice deficitare – în acest caz, se iau câte 3-4 linguri pe zi, în cure de 60 de zile.

Sirop de flori, fructe și frunze de păducel

Preparare

Se pun într-un borcan:

  • 1 lingură fructe de păducel proaspete
  • 1 lingură frunze uscate de păducel
  • 1 lingură flori uscate de păducel
  • 1 lingură frunze uscate de roiniță.

Peste aceste fructe și plante se toarnă 200 ml. oțet de mere. Se închide ermetic recipientul, iar conținutul se lasă să se pătrundă 2 săptămâni, timp în care se scutură borcanul din când în când.

Se strecoară plantele, se storc bine și se amestecă lichidul cu miere, până când se obține o masă omogenă. Se toarnă siropul în sticle mici, cu dop.

Administrare

Se iau 3 linguri pe zi, diluate cu ceai de păducel, pentru stare de calm și somn liniștit.

Cautari:
    Sirop de păducel |sirop din flori de paducel |sirop paducel |
loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>