SIROP de CEAPĂ cu efecte antibiotice şi stimulente imunitare

Ceapa, cea mai umilă dintre legume, are o forţă de vindecare uriaşă.

100 de grame de ceapă aduc doar 44 de calorii în corp şi asigură o doză însemnată de fibre, esenţiale  bunei desfăşurări a tranzitului intestinal, şi care ajută, de asemenea,  la scăderea nivelului de colesterol şi, implicit, la reducerea riscului de afecţiuni ale inimii.

Ceapa are efecte antibiotice şi stimulente imunitare, efecte antiinflamatoare şi uşor virale.

Un remediu simplu, la îndemână, uşor de suportat şi de administrat este siropul de ceapă, pe care îl putem folosi cu succes în tratamentul infecţiilor în gât, bronşitei infecţioase, dar şi al celei tabagice, precum şi al celei alergice.

Sirop de ceapă

Se amestecă foarte bine 10 linguri de suc de ceapă (obţinut prin stoarcerea prin tifon a cepei dată prin răzătoare) cu 20 de linguri de miere de salcâm, care se pun într-un borcan.

  • Se iau câte 2-3 linguriţe de sirop de ceapă, de 3 ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, în cure de câte 2-3 săptămâni.

Siropul de ceapă este un remediu util mai ales în tratamentul:

amigdalitei, faringitei şi laringitei bacteriene (are efecte antibiotice şi stimulente imunitare) şi în mai mică măsură, al celor virale (are efecte antiinflamatoare şi uşor antivirale).

bronşitei infecţioase, dar şi al celei tabagice, precum şi al celei alergice.

Siropul de ceapa are efecte stimulente imunitare

Sirop de ceapă şi usturoi

O ceapă mare, tocată mărunt, se amestecă cu 5 căţei de usturoi pisaţi. Ingredientele se amestecă cu 150 g miere de albine lichidă. Se păstrează într-un loc cald. Se administrează după 2-3 ore de la preparare.

  • Din sucul rezultat se ia câte 1 lingură de 3-4 ori pe zi, după masă, o zi pe săptămână, pentru întremarea sistemului respirator, curăţirea plămânilor.

Sirop de ceapă cu lămâie

Se amestecă 2 linguriţe de suc de lămâie cu 1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ceapă rasă foarte fin.

  • O astfel de doză se ia de 2-3 ori pe zi, ca prim ajutor împotriva tusei (mierea calmează ţesutul iritat, lămâia conţine vitamina C, iar ceapa irită tusea şi scoate afară mucozităţile).

Precauţii

Remediile pe bază de ceapă se consumă cu prudenţă de către bolnavii de gastrită, de colită de fermentaţie şi de cei cu colon iritabil.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *