SIROP de ANANAS, plin de vitamine: elimină rapid răceala şi tusea

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient util care ajută organismul să folosească toate enzimele vitale care reglează metabolismul şi dau energie.

O cană de suc proaspăt de ananas (250 de ml) conţine aproape 50% din doza zilnic recomandată de vitamina C. Ananasul mai conţine bromelaină, ce acţionează asupra mucusului şi suprimă tusea.

Ananasul previne infecţiile sistemului respirator

Cercetătorii au constatat că ananasul măreşte şi efectul terapeutic al antibioticelor naturale. Dacă bem zilnic suc de ananas, dublăm efectul antibacterian al plantelor. Asta înseamnă:

  • prevenirea infecţiilor sistemului respirator, a răcelilor şi a stărilor gripale, a sinuzitelor şi a bronsitelor.

Sucul de ananas alină durerea în gât şi ajută corpul să elimine excesul de mucozități. Siropul de ananas preparat în casă creşte puterile de apărare a organismului, pe care îl îmbogăţeşte cu vitamine; este un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar, tratând şi prevenind răceala sau tusea.

Siropul de ananas combate tusea si raceala

Sirop de ananas pentru răceală

În blender se adaugă 100 g. de ananas proaspăt (tăiat în bucăţi mici), peste care se toarnă 150 ml. borş de casă. Se amestecă bine, apoi se mai adaugă sucul proaspăt stors de la o jumătate de lămâie, 2 inguri de sirop natural de coacăze şi 1 linguriţă de miere de albine lichidă (neîncălzită).

  • Acest sirop de ananas se consumă la primele semne de răceală, de 2-3 ori pe zi.

Sirop de ananas pentru tuse

Se taie în bucațele 2 felii groase de ananas proaspăt  (inclusiv centrul tare) şi se adaugă în blender.

Peste bucăţile de ananas se adaugă sucul proaspăt stors de 1 lămâie, 1 bucată de ghimbir (de aproximativ 7 cm) tăiată mărunt, o jumătate de lingură de piper Cayenne (optional) şi 1 linguriţă de miere. Se amestecă foarte bine ingredientele, până se omogenizează. Opţional, siropul se poate trece printr-o strecurătoare. Se păstrează în frigider.

  • Din acest sirop se ia câte 1 lingură, la nevoie.

Contraindicaţii

Chiar dacă are multe calităţi terapeutice, sucul de ananas/ananasul creşte aciditatea sucului gastric. Preparatele pe bază de ananas nu sunt recomandate în cazuri de ulcer gastric, hiperaciditate. De asemenea, persoanele cu hemofilie sau hemoragii interne trebuie să fie precaute la consumul de ananas.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *